Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Úspěšný dozorový audit potvrdil vysokou kvalitu laboratoří Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí

9.6.2023

Klinické laboratoře Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí prošly dozorovým auditem ČIA (Český institut pro akreditaci). Letošní dozorový audit byl směřovaný na laboratoř patologie, která je jejich součástí. Tyto externí audity musí akreditované laboratoře pravidelně absolvovat z důvodu prověření plnění požadavků normy ČSN EN ISO 15189:2013, podle které jsou akreditované. Dává to jistotu pacientům, že laboratoř poskytující služby dodržuje nejpřísnější normy týkající se bezpečí a kvality.

 

„Auditoři Českého institutu pro akreditaci v průběhu dozorové návštěvy zkontrolovali všechny pracovníky laboratoře, pověřili řízenou dokumentaci a procesy, přezkoumali postupy v laboratoři a nastavení celého systému managementu kvality,“ zhodnotil postup šetření primář patologie MUDr. Martin Jandl.

„Dozorový audit proběhl úspěšně, bez jakýchkoliv připomínek či neshod. Dozorové návštěvy ČIA v období platnosti akreditace jsou velmi důležité, potvrzují nám a hlavně zákazníkům, že dodržujeme nastavené požadavky normy, vysokou kvalitu vydávaných výsledků a shodu v nastaveném systému kvality. Děkuji všem zúčastněným za hladký průběh auditu,“ říká vedoucí laborantka Mgr. Lucie Kantorová a dodává, že dozorové návštěvy na oddělení patologie jsou v tomto cyklu splněny, a celková reakreditace čeká klinické laboratoře Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí na podzim roku 2025.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: