Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Centrální operační sály Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí mají nové vybavení - vyhřívací misky ulehčí práci zdravotníkům

15.3.2024

Zdravotnickému personálu Centrálních operačních sálů Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí slouží nově dvě vyhřívací misky. Moderní vybavení ohřívá aplikační roztoky při operacích.

Aplikační roztoky se používají zejména k výplachu tělních dutin, ran, ale také  k přípravě roušek a obkladů například pro zastavení kapilárního plošného krvácení. „Vyhřívaná miska se skládá z pětiramenného výškově nastavitelného pojízdného stojanu, výhřevného tělesa s regulací teploty a vlastní nerezové misky, proto je manipulace zásadně snazší než dříve,“ říká referentka zdravotnické techniky Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí, Bc. Lucie Zbranková.  

Pro zajištění vysoké bezpečnosti je přístroj s miskou vybaven nezávislým mechanickým termostatem proti přehřátí. Nastavenou teplotu zobrazuje LED displej, o aktuálním provozním stavu přístroje informují obsluhu optické indikátory. Autodiagnostika přístroje nepřetržitě kontroluje provozní parametry a správné funkce přístroje. V případě odchylky od nastavených parametrů nebo poruchy je aktivován opticko-akustický alarm. „Misky byly nakoupeny v rámci obměny zdravotnické techniky, do které Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí neustále investuje. Jedna slouží na chirurgickém sálku a druhá na gynekologickém. Nové misky s LED displejem jsou oproti původním přesnější v nastavování teploty“, uzavírá referentka zdravotnické techniky Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí, Bc. Lucie Zbranková.  

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: