Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nová transportní a vyšetřovací lehátka usnadní práci personálu Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí

2.11.2023

Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí pořídila pro své pacienty devět nových lehátek – dvě transportní, určena k převozu pacientů, a sedm vyšetřovacích.

 Nová lehátka, která splňují vysoký bezpečnostní standard, budou umístěna na chirurgické ambulanci, centrálních operačních sálech, interním příjmu nebo na rehabilitační ambulanci. Jejich pořízení také výrazně usnadní práci zdravotnického personálu nemocnice.„Manipulace s pacienty na nových lehátkách bude vyžadovat menší fyzickou zátěž, což personál, který s pacienty absolvuje každý den různá vyšetření, ocení,“ říká hlavní sestra Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí Mgr. Jana Pelikánová.

 

„Jsem spokojena, že se povedlo lehátka v takovém množství obměnit a na některých ambulancích i kapacitně doplnit. Vyšetřovací i transportní lehátka jsou personálem hojně využívána prakticky denně. Ve spolupráci se staničními sestrami příslušných oddělení jsme u vybavení zvolili buď hydraulický, nebo elektrický pohon k výškovému polohování, a to podle způsobu využití. Pacienti nejvíce oceňují podhlavník, který je možné rovněž nastavit tak, aby byla poloha při transportu pro pacienta co nejpříjemnější,“ vysvětluje referentka zdravotnické techniky nemocnice Bc. Lucie Zbranková a dodává, že nově pořízené moderní vybavení je připraveno uvézt pacienta až o hmotnosti 180 kilogramů.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: