Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Tejpování – účinná pomoc novopečeným i budoucím maminkám. V porodnici Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí pomocí tejpů podporují hojení, laktaci i zmírnění bolestí

13.8.2023

Přes 500 spokojených pacientek z řad čerstvých i budoucích maminek ročně vyzkouší v porodnici Nemocnice AGEL ve Valašském Meziříčí kineziologické tejpování – metodu, která úspěšně pomáhá v mnoha dalších lékařských oborech. Ve Valašském Meziříčí tejpování přizpůsobují na míru každé z žen.

„Tejpování zmírňuje nepříjemné pocity v břišní oblasti, ulevuje od bolesti bederní páteře, stabilizuje pupeční kýlu, snižuje břišní diastázu, napomáhá zavinování dělohy, zlepšuje cirkulaci krve a urychluje hojení jizvy po císařském řezu. Je možnost také použití lymfatických tejpů na snížení otoků a podporu laktace,” říká  Bc. Andrea Dočkalová, staniční sestra gynekologicko-porodního oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí.   

„Jen v loňském roce jsme provedli tejping více než 500krát. Používáme kvalitní hypoalergenní tejpy. Tejpovací páska je vyrobena z bavlny, bez latexu, s mediciálním lepidlem, je prodyšná, voděodolná, neomezuje v pohybu. Při jejím správném použití působí okamžitě, jemně nadzvedává pokožku, podporuje lepší prokrvení dané oblasti, usnadňuje přirozený proces hojení těla, poskytuje stabilitu a oporu kloubům a svalům,“ říká certifikovaná porodní asistentka Ivana Kristková, která u žen tejpování provádí. „Některé maminky se u nás nechávají tejpovat od doby těhotenství až po celou dobu šestinedělí,“ dodává Iva Kristková.

Tejpy jsou pružné pásky, které jemně nadzvedávají pokožku, a tím podpoří lepší prokrvení v dané oblasti. Poskytují stabilitu a oporu kloubům a svalům, aktivují receptory, které umožňují odstranění potíží. Tejp neomezuje v pohybu a běžných činnostech, ani při běžné hygieně. 

„V gynekologickém oboru má kineoziotejping širokou škálu využití. Každému je potřeba přizpůsobit použití tejpovacích pásků zcela individuálně. Těhotným ženám nejčastěji ulevují od bolesti beder a zad a podpírají těhotenské bříško, eliminují bolesti v kyčelní oblasti. Po porodu jimi lze řešit rozestouplé břišní svaly, tzv. diastázu, vystouplý pupek, problémy s laktací, nebo ulevují při zduřelých prsních žlázách. Po porodech tejpování výrazně ovlivňuje hojení jizvy, a to  při využití cross tejpů,“ uzavírá přínosy tejpů u rodiček porodní asistentka Kristková.

Tejpy lze působit i na střevní peristaltiku, která může způsobovat některým maminkám po císařském řezu značné obtíže. V současnosti začalo porodní oddělení využívat i lymfatické tejpy, které eliminují otoky horních a dolních končetin. V oblasti jizvy po císařském řezu urychlují návrat citlivosti a hojení jizvy samotné.

„Na tejpování máme velmi dobré pozitivní ohlasy. Utvrzuje nás to v tom, že jdeme správnou cestou, abychom maminkám zpříjemnili krásné období těhotenství a začínajícího mateřství,“ uzavírá staniční sestra Bc. Andrea Dočkalová.

Na tejpování se můžete přihlásit v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí na telefonním čísle 571 758 434, eventuálně po porodu se domluvíte přímo na poporodním oddělení nemocnice.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: