Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Teplotní komfort na novorozeneckém oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí zajišťují miminkům nové vyhřívané podložky

19.6.2023

Další dvě speciální vyhřívané podložky HM-13 má nově ve své výbavě novorozenecké oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí. Na oddělení je nyní využívají pro potřeby novorozenců v postýlce a jako součást přebalovacího a koupacího pultu.

V průměru přijdou denně na svět ve valašskomeziříčské porodnici dvě až tři děti. Některé z nich potřebují po příchodu na svět prohřát a právě pro ně je určena nová výbava v podobě vyhřívaných podložek. „Ta pomůže v situacích, kdy novorozenec potřebuje pouze po porodu zahřát. Několik obdobných podložek máme již součástí vyhřívaných lůžek. Do inkubátoru tak míří jen miminka, která mají ztíženu poporodní adaptaci nebo nezralí novorozenci. Podložky tak zajišťují  termoneutrální prostředí pro novorozence,uvedla k nové výbavě Kateřina Frkalová, DiS., staniční sestra novorozeneckého oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí.

Vyhřívaná podložka je doplňkový lokální zdroj tepla pro řešení hypotermických stavů pacientů. Základními funkčními částmi jsou elektronický regulátor teploty a podložka pacienta. Regulátor udržuje teplotu dle nastavení a trvale diagnostikuje parametry jeho obvodů. Podložka se skládá z výhřevného systému, teplotních senzorů a mechanické tepelné pojistky. Během provozu je personál trvale informován o aktuální teplotě podložky. „Překročení nastavené teploty je signalizováno jak opticky, tak i akusticky, nemůže tedy dojít k nekontrolovanému zvýšení teploty, protože by ihned došlo k mechanickému odpojení výhřevné podložky,“ vysvětluje referentka zdravotnické techniky Bc. Lucie Zemanová. 

„Nyní máme také podložku přímo do postýlky a na přebalovací a koupací pult. Zde udržujeme teplotní komfort dětí, u kterých tělesná teplota kolísá. Jedná se o nedonošené novorozence nebo novorozence s nízkou porodní váhou nebo v případech, kdy je potřeba teplotní komfort zajistit, jako je například koupání.  Podložky, které lze vyhřát až na 38 stupňů, jsou velmi spolehlivé a snadno ovladatelné. Ulehčují práci celému personálu při péči o novorozence,dodává staniční sestra Kateřina Frkalová, DiS.

Ve valašskomeziříčské porodnici se loni narodilo 640 dětí. Porodnice Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí nabízí nastávajícím maminkám předporodní kurzy, předporodní cvičení, aromaterapii, možnost prohlídky porodního sálu, přednášky na téma porodu či péče o děti a také příjemné prostředí i podmínky k porodu, které se rozšířilo i o novou relaxační vanu. Podporujeme kontakt matky a dítěte ihned po porodu a bonding je nyní již běžnou součástí. Součástí oddělení jsou také dva rodinné pokoje, kde může strávit pobyt v porodnici také otec.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: