Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Porodní oddělení nově nabízí kojícím ženám zapůjčení dvoufázové elektrické odsávačky

28.2.2023

Porodní oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí a.s. nově nabízí kojícím ženám zapůjčení dvoufázové elektrické odsávačky od firmy Medela.

Odsávačka Symphony má dva programy: zahajovací/iniciační a program dvoufázového odsávání. Umožňuje odsávání z jednoho nebo z obou prsů současně. Dvoufázové odsávání mateřského mléka touto odsávačkou napodobuje sací rytmus kojence.

Způsob sání miminka z matčina prsu se v průběhu kojení mění. Na začátku je to rychlý rytmus sání, který stimuluje vylučování mléka a nastoupení tzv. vypuzovacího reflexu. Tuto fázi nazýváme fází stimulační. Když už dojde k vylučování mléka, jemná stimulace prsu postupně přechází do pomalejšího hlubšího sání, kdy nastává skutečné krmení miminka. U odsávaček této fázi říkáme fáze odsávání.

Odsávačku Symphony je možné používat v situacích, kdy:

  • chci navýšit laktaci
  • nekojím, pouze odsávám
  • chci si odsát mateřské mléko do zásoby
  • potřebuji odsát přebytky mléka
  • potřebuji si ulevit od bolesti prsních bradavek, bolesti při zánětu prsu

Na nových odsávačkách Medela Symphony, které nabízíme maminkám, si ceníme nejen výbornou technickou konstrukci, ale především její funkčnosti a maximální spolehlivost. Zapůjčit si je u nás mohou nejen maminky, které přivedly na svět své dítě v naší porodnici, ale i ostatní kojící maminky, které mají zájem tuto odsávačku krátkodobě či dlouhodobě využít. Věříme, že právě tato novinka pomůže spoustě maminek při kojení“, říká Bc. Andrea Dočkalová, staniční sestra gynekologicko-porodního oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí. 

Odsávačku Symphony je možné zapůjčit na porodním oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí, a to po domluvě s porodní asistentkou porodního oddělení nebo se staniční sestrou porodního oddělení.

PO – PÁ   7.00 -14.00 hodin      
571 758 440 / 431  (staniční sestra)

SO-NE     7.00 -18.00 hodin      
571 758 431  (porodní asistentka porodního oddělení)

Při vypůjčení odsávačky se vypíše tzv smlouva o nájmu odsávačky mateřského mléka.

Součástí smlouvy je i uvedení období, na kdy si ji nájemce půjčuje. Samotné nájemné je 70 kč na den.  To je potřebné zaplatit dopředu hotově. Dále nájemce musí ještě zaplatit tzv. vratnou zálohu 1500,- kč. Tato kauce bude použita na zajištění případného dlužného nájemného při pozdním vrácení odsávačky. K samotnému používání pak je ještě nutné koupit si jeden odsávací set. Tyto se už nevrací. Cena setu je 600 kč.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: