Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Oddělení následné péče Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí má pro své pacienty nové sprchovací lehátko

30.1.2023

Oddělení následné péče Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí se může pochlubit příjemnou novinkou, jenž význačným způsobem vylepší komfort klientů při hygieně a usnadní práci zdravotnickému personálu. Pacienti Oddělení následné péče mohou nyní využít pohodlí a další přednosti nového sprchovacího lehátka.

Nové sloupové sprchovací lehátko s hydraulickým ovládáním disponuje možností náklonu při hygieně pacienta. Jednodílná ložná plocha má podélné odtokové kanálky, polštářky a sklopné zábrany. Samozřejmostí je protiskluzová podložka a nerezová konstrukce. „Pro zkvalitnění poskytovaných služeb jsme na naše oddělení pořídili sprchovací lehátko, které je určeno k osprchování či koupeli těžce nemocných a imobilních pacientů přímo na lůžku. Výhodou je, že zatížení je možné až do 230 kilogramů,“ říká staniční sestra Oddělení následné péče Nikola Kretíková.

Nově pořízené vybavení je modernější než předchozí vana a pro komfort pacienta vhodnější. „Nové sprchovací lehátko několikrát denně využíváme u našich imobilních pacientů, kteří vyžadují dlouhodobou ošetřovatelskou péči. Jde především o pacienty vyššího věku po cévní mozkové příhodě, pacienty imobilní, či s dekubity,“ doplňuje hlavní sestra Mgr. Jana Pelikánová.

Uložení pacienta, příprava a samotná koupel je díky novému lehátku velmi rychlá a také snadná. „Moderní lehátko nám nejen velmi usnadňuje péči o nemocného, ale zároveň zvyšuje kvalitu poskytované péče a také komfort pro samotného pacienta,“ uzavírá Mgr. Jana Pelikánová

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: