Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Moderní inkubátor v Nemocnici Valašské Meziříčí využijí nejen předčasně narozená miminka

5.10.2017

Nemocnice Valašské Meziříčí získala pro své nejmenší pacienty nový inkubátor v hodnotě vyšší než 300 tisíc korun. Pomoc tohoto moderního vybavení ve valašskomeziříčské nemocnici potřebuje zhruba každý pátý novorozenec, nejčastěji předčasně narozené děti.

Moderní inkubátor je určený k ošetřování novorozenců, včetně nedonošených dětí s nízkou porodní váhou. Tyto děti nemají vždy optimálně účinnou a zralou vlastní termoregulaci. „Využitím inkubátoru se předchází podchlazení dítěte, a tím nedochází ke zhoršení celkové stavu miminka. Moderní přístroj nabízí i další funkce, jako je změna složení směsi plynů, kterou dítě vdechuje a udržování potřebné vlhkosti prostředí. Všechny důležité parametry inkubátoru jsou hlídány pomoci alarmů,“ vysvětluje primář novorozeneckého a dětského oddělení MUDr. Libor Slováček s tím, že pořízený přístroj je jedním z nejmodernějších inkubátorů vůbec,  který splňuje ty nejnáročnější podmínky jak pro nejmenšího pacienta, tak pro zdravotnický personál.

„V současné době je na oddělení pět kvalitních inkubátorů, které plně vyhovují podmínkám v péči o miminko,“ doplňuje staniční sestra Bc. Irena Stromšíková s tím, že délka péče o novorozence v inkubátoru je individuální. „Faktorů ovlivňujících dobu pobytu v inkubátoru je řada, odvíjí se od gestačního týdne, porodní váhy, průběhu poporodní adaptace a termostability novorozence,“ doplňuje MUDr. Libor Slováček.

V posledních letech se v Nemocnici Valašské Meziříčí narodí okolo jednoho tisíce miminek. Inkubátory se na novorozeneckém oddělení využívají přibližně u 20% všech novorozenců ročně. „Právě získaný přístroj spolu s výborným týmem profesionálů na našem oddělení nám pomůže i nadále zajištovat vysokou kvalitu péče a ty nejlepší podmínky pro nejmenší pacienty,“ uzavřel primář MUDr. Libor Slováček. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: