Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Teplé letní období zpříjemní pacientům v Nemocnici Valašské Meziříčí nové žaluzie

6.6.2016

Z vyššího komfortu v rámci hospitalizace se mohou těšit pacienti na dětském a porodním oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL. Nemocnice zde v těchto dnech nechala nainstalovat nové venkovní žaluzie za bezmála 720 tisíc korun. Kromě účinného stínění svým umístěním před okny zajišťují žaluzie také účinnou tepelnou ochranu budovy.

„Žaluzie určitě uvítají nejen naše budoucí rodičky, ale i jejich doprovod, či naši nejmenší pacienti, kteří musí trávit pobyt na lůžku. Tato oddělení jsou situována na západní stranu, a tak je zde sluníčko v letních měsících nejintenzivnější,“ vysvětlila hlavní sestra nemocnice Mgr. Jana Pelikánová, proč byly nové žaluzie nainstalovány právě zde. Při staženém stavu žaluzie odráží sluneční paprsky a nedovolují jejich proniknutí do interiéru, čímž příznivě ovlivňují tepelné podmínky uvnitř.

Pomocí naklápění lamel si hospitalizované rodičky či doprovod s dětmi mohou plynule regulovat denní světlo v místnosti. Venkovní žaluzie umožňují větrání otevřeným oknem i při jejich zatažení. Žaluzie lze zastavit v jakékoliv poloze. V rámci motorického ovládání je možno využít stahování žaluzií v několika stupních. Žaluzie splňují odolnost proti větru na základě zkoušek dle ČSN.

Během teplých letních měsíců se nemocnice snaží pacientům zajistit co nejpříjemnější prostředí. „Rodičky na porodních sálech mají k dispozici klimatizaci. Na dalších odděleních máme alespoň vestavěné či mobilní ventilátory,“ uvádí Mgr. Jana Pelikánová s tím, že zdravotní personál má během léta zvýšený dohled nad pitným režimem hospitalizovaných.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: