Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnici ve Valašském Meziříčí bude provozovat i nadále skupina AGEL, největší soukromý poskytovatel zdravotní péče ve střední Evropě. Od roku 2004 do zdravotnického zařízení investoval již přes 250 milionů korun

18.9.2023

Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí disponuje téměř 300 lůžky, ročně ošetří více než 100 000 ambulantních pacientů a na 13 000 pacientů hospitalizuje na svých lůžkových odděleních. Zdravotní péči zajišťuje pro 85 000 obyvatel přilehlého regionu.

Valašskomeziříčskou nemocnici společnost AGEL provozuje od 1. ledna 2004.  Na 500 lékařských, nelékařských a nezdravotnických zaměstnanců poskytuje ambulantní a lůžkovou, základní a specializovanou, diagnostickou, léčebnou a preventivní zdravotní péči. To vše v devíti  oborech lůžkové péče a čtyřiceti odborných ambulancích a poradnách. Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí je také výukovým pracovištěm zejména pro zdravotnické střední a vyšší odborné školy, realizuje i odborné praxe a stáže pod vedením zkušených mentorů. Nemocnice je držitelem certifikátu kvality Spojené akreditační komise České republiky potvrzujícím vysokou kvalitu poskytovaných služeb. Klinické laboratoře (laboratoř klinické biochemie a laboratoř patologie) získaly opakovaně certifikát Českého institutu pro akreditaci (ČIA) dle ČSN EN ISO 15 189.

„Od roku 2004 investovala společnost AGEL v nemocnici ve Valašském Meziříčí více než 250 milionů Kč. Vystavěla heliport, rekonstruovala stravovací provoz, vystavěla parkoviště, digitalizovala rentgenové pracoviště, rekonstruovala a vybavila nadstandardní pokoje, rekonstruovala zázemí klinické biochemie, pořídila nová lůžka pro pacienty a v zájmu udržení moderních trendů poskytované medicínské péče nakupuje opakovaně novou techniku. Jen pro příklad lze zmínit přístroj počítačové tomografie, magnetickou rezonanci, nové technologie na operačních sálech nemocnice a ARO,“ říká předseda dozorčí rady Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí a současně i předseda Lékařské rady AGEL a.s., MUDr. Milan Leckéši, který vedl vyjednávací tým.

„Koncesní smlouva definuje i péči garantovanou, která kopíruje stávající rozsah poskytovaných lůžkových, komplementárních a ambulantních služeb,“ dodává MUDr. Milan Leckéši, který zároveň dodává „ lze předpokládat, že za dobu 35 let trvání smluvního vztahu dojde i ke změnám poskytované péče, zvláště pak s ohledem na vývoj nových diagnostických a léčebných metod. Ve střednědobém horizontu jde třeba o jednodenní péči v operačních oborech.“

Součástí dohody je i výstavba nové budovy léčebny dlouhodobě nemocných v areálu zahrady nemocnice. „Nový pavilon bude mít kapacitu 30 lůžek a jeho uvedení do provozu bude nejpozději k datu 1. 1. 2030.  Cena stavby je prozatím kalkulována na základě studie proveditelnosti na částku 231 milionů Kč bez DPH. Její financování a realizaci zajistí skupina AGEL,“ říká předseda dozorčí rady Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí MUDr. Milan Leckéši.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: