Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Radiodiagnostické oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí má ve svém portfoliu nový skiagraf

7.1.2020

Kratší doba na vyšetřovně i rychlejší zhodnocení rentgenového snímku. Takové jsou výhody nového moderního skiagrafu v hodnotě 2,2 miliónu korun, který pořídila Nemocnice Valašské Meziříčí, člen skupiny AGEL, pro své radiodiagnostické oddělení. Novinka přináší rovněž snížení celkové radiační zátěže nezbytné k provedení vyšetření.

„Skiagraf, který máme nově na našem oddělení, je určený pro rentgenové snímkování dospělých i dětských pacientů. Mimo kratší doby na vyšetřovně i rychlejšího zhodnocení snímku, nabízí nový přístroj automatické nastavení pozic snímače podle zvoleného orgánového programu, což usnadňuje a urychluje práci všem našim pracovníkům, kteří rentgen ovládají,“ říká vedoucí radiologický asistent Bc. Tomáš Tejkl z Nemocnice Valašské Meziříčí.

Přístroj FUJIFILM FDR Smart X je stacionární skiagrafický systém, který umožňuje vyšetření pacientů v leže na stole nebo ve stoje. Stropní závěs, do kterého je přístroj upevněn, umožňuje provádět vyšetření v různých polohách. „Výhoda tkví v tom, že můžeme rentgenovat bez problémů v kterékoliv poloze a výšce. Navíc lze díky tomuto přístroji snadněji pracovat přímo nad lůžkem pacienta, a není ho tedy nutné přenášet na snímkovací stůl,“ doplnil Bc. Tomáš Tejkl.

Přístroj je multifunkční a poskytuje snímky vysoké kvality. “Tento způsob vyšetření přináší rovněž snížení celkové radiační zátěže pacientů,“ doplnil Bc. Tomáš Tejkl. Metoda vyšetření zajišťuje radiologickým asistentům, kteří obsluhují přístroj, okamžité výsledky. Pacientům pak kratší dobu čekání a při současné maximalizaci kvality snímků.

Systém rovněž umožňuje zpracování a úpravu rentgenového obrazu hned po provedeném snímku, který je uložen do nemocničního informačního systému IKIS. Ovládací software a ovládací pult generátoru lze integrovat v jediném PC.  Díky tomu může radiologický asistent ovládat jak snímač, tak samotný rentgen z jednoho zařízení. Pomocí LCD displeje může personál zkontrolovat či změnit parametry vyšetření, aniž by musel přecházet zpět do ovladovny.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: