Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nové klinické mikroskopy pro oddělení klinické biochemie i patologie valašskomeziříčské nemocnice

29.11.2016

Nemocnice Valašské Meziříčí a.s., která je členem skupiny AGEL, nadále investuje do nového technického vybavení. Pro odbornou práci na specifických odděleních nemocnice je nezbytný laboratorní mikroskop odpovídající kvality a s odpovídající výbavou. Jak oddělení klinické biochemie, tak i patologie, získaly pro svou činnost a provoz nové klinické mikroskopy, které plně těmto popsaným atributům vyhovují.

Klinický mikroskop BX46 byl vyvinut speciálně pro potřeby mikroskopie, což jej předurčuje zejména pro dlouhodobé a každodenní použití. Uživateli umožňuje navíc ergonomické držení těla, tedy vzpřímení zad a šíje, což je také významným pomocníkem v rámci vyšetření vzorků.

Klinický mikroskop oplývá vynikajícími vlastnostmi, zejména vysokým optickým výkonem, ergonomickou, mimořádně odolnou konstrukcí a širokou nabídkou příslušenství, kterou lékaři a odborní pracovníci mohou využít v rámci zadaných kritérií a specifikaci zkoumaných vzorků či vyšetření. Přístroj byl navržen pro pozorování zvětšených obrazů preparátů při rutinních klinických a výzkumných aplikacích.

Nový mikroskop je velmi kvalitní od renomovaného výrobce. Umožňuje detailně vyhodnotit krevní elementy při vyšetření krevního obrazu. Slouží ke stanovení procentuálního zastoupení jednotlivých typů bílých krvinek (leukocytů) - tzv. diferenciální rozpočet. Zobrazí i drobné změny v struktuře leukocytů a tím může při vyšetření prováděném zkušenou laborantkou napomoci např. při stanovení diagnózy zánětu nebo třeba i počínající leukémie. Vyšetření červených krvinek (erytrocytů) zase napomáhá při určení typu anémie, kdy je v krvi nedostatek krevního barviva hemoglobinu.  Důležité je i zhodnocení krevních destiček z hlediska krevní srážlivosti, hodnotí přínos primářka oddělení klinické biochemie, MUDr. Helena Kosová.

V rámci oddělení patologie se mikroskop bude využívat především pro vyšetřování vzorků tkání, které na patologii posílají lékaři z operačních sálů, ale také z nejrůznějších ambulancí. Kvalitní moderní technika zlepšuje a urychluje diagnostiku nádorových ale i nenádorových onemocnění a tím přispívá k včasné a hlavně cílené léčbě,“ uzavírá přínos pro oddělení i celou nemocnici lékař, MUDr. Martin Jandl.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: