Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice doposud získala od dárců téměř 3 tisíce bavlněných roušek

1.4.2020

Velká vlna solidarity, nabídek, darů se nyní dostává nemocnici a jejím zaměstnancům, kteří se starají o ambulantní i hospitalizované pacienty valašskomeziříčské nemocnice.

Nemocnice Valašské Meziříčí a.s., člen skupiny AGEL, získala v tomto hektickém období od dobrovolníků, firem, města, či partnerů téměř 3 tisíce bavlněných roušek jako ochranu proti prevenci onemocnění COVID-19.  Potěšily nás velmi dary od firem v podobě 3D tisků štítů, svačin pro zaměstnance - pizzy různých příchutí a nabídky na možnost realizace a dodání respirátorů či jiných pomůcek. 

"Jsem ráda, že lidé z tohoto regionu šijí roušky jak pro naši nemocnici, tak i ostatní složky integrovaného záchranného sboru. Musím říct, že takovou nabídku pomoci jsem ani nečekala," říká hlavní sestra Mgr. Jana Pelikánová, která ocenila i všechny příchozí, kteří se nabídli jakkoliv nyní nemocnici pomoci. "Denně mám ve svém pracovním e-mailu nabídky na další pomoc, čehož si velice vážíme."

"Převážně roušky, které nám město Valašské Meziříčí, místní či regionální firmy nebo dobrovolníci přinášejí, jsou průběžně distribuovány na všechny ambulance a oddělení. Jsme z těchto dodávek schopni vybavit i pacienty, kteří odcházejí s rouškami domů, eventuálně na další vyšetření.  Vzhledem k tomu, že roušky je nutné několikrát denně vyměnit, je nynější stav již optimální," říká hlavní sestra.

"Chtěli bychom tímto všem poděkovat za podporu. Je vidět, že když je nejhůře, lidé dokáží držet při sobě a navzájem si pomoci a takto by to mělo být i do budoucna nejen v době pandemie," říká hlavní sestra Mgr. Pelikánová a ujišťuje veřejnost, že nemocnice je připravená na případné hospitalizace pozitivních pacientů jak materiálně, tak i personálně.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: