Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Porodnice Nemocnice Valašské Meziříčí zve k prohlídkám

7.11.2019

Zhlédnout porodní sál s novorozeneckými boxy, pokoje šestinedělí, nechat se vyšetřit 3D ultrazvukem a seznámit se s personálem porodního a novorozeneckého oddělení může široká veřejnost, zejména těhotné ženy, v úterý 12. listopadu od 14:30 do 18 hodin v prostorách porodnice Nemocnice Valašské Meziříčí, která patří do skupiny AGEL, na Dni otevřených dveří gynekologicko-porodního oddělení.

Návštěvníci se dozvědí kompletní informace o porodu, péči po porodu a péči o miminko. Zájemkyně ve stadiu těhotenství od 20. do 28. týdne budou moci na dni otevřených dveří podstoupit vyšetření 3D ultrazvukem, musí se však předem objednat na emailu andrea.dockalova@nvm.agel.cz. Trojrozměrný záznam z vyšetření dostanou maminky bezplatně, musí si jen přinést vlastní USB disk, na který se data nahrají.

„Dále rodičkám poradíme, jak poznat, že přichází porod a s jakou výbavou vyrazit do porodnice. Provedeme je prostory porodního a novorozeneckého oddělení a předáme jim veškeré informace v rámci nabízeného spektra naší péče,“ popisuje Bc. Andrea Dočkalová, staniční sestra gynekologicko – porodnického oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí. Těhotné ženy s doprovody si mohou prohlédnout prostory porodního sálu a oddělení také individuálně každou středu po telefonickém objednání na čísle 571 758 434.

V porodnici Valašské Meziříčí však dobře ví, že péče o rodičky nezačíná ani nekončí porodem. „O nastávající maminky pečujeme již během těhotenství, kdy nabízíme předporodní kurzy, tematické bezplatné přednášky, tejpování při bolestech zad či břicha, cvičení pro těhotné.  Již v průběhu předporodních kurzů se lektorky z řad porodních asistentek a budoucí rodičky společně seznámí a empatie a důvěra se následně přenese až na porodní sál,“ říká Bc. Andrea Dočkalová a dodává, že poporodní péče obnáší stále častěji využívaný bonding, neboli bezprostřední utváření vazby mezi novorozencem a matkou. Novorozenecké oddělení zprostředkovává zapůjčení monitoru dechu a do budoucna plánuje v době šestinedělí i zápůjčku kojeneckých vah.

Celoročně mohou zájemci z řad veřejnosti navštívit atraktivní přednášky s tématy, která mají úzký vztah k těhotenství, porodu a péči o miminko. „Nejbližší setkání proběhne 19. listopadu a zaměří se na Aromaterapii v těhotenství, při porodu a v šestinedělí, nácvik dýchání k porodu. O týden později se pak konají Baby masáže a aromaterapie. Z přednášek je zpoplatněna pouze Příprava k porodu ve zkratce, určená vícerodičkám a těhotným ženám, které nestihnou navštívit předporodní kurz. Jde o symbolickou cenu 100 korun, “ upřesňuje Bc. Andrea Dočkalová. Zájemci mohou přednášky navštívit bez předchozí registrace každé úterý ve Středisku volného času Domeček Valašské Meziříčí. Bližší informace zájemci získají na telefonním čísle 571 758 434.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: