Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí rozjíždí kurzy první pomoci pro veřejnost

21.8.2019

Správnou techniku dýchání, nepřímou srdeční masáž i postup v případě dopravní nehody nebo zásahu elektrickým proudem si osvojí všichni zájemci z řad široké veřejnosti na nově otvíraných kurzech Nemocnice Valašské Meziříčí, člena skupiny AGEL. Kurzy první pomoci se konají ve spolupráci s městem Valašské Meziříčí a začínají 25. září v tamní knihovně nově otevřeného komunitního centra. Na bezplatný kurz je nutné se předem přihlásit.

Kurzy proběhnou každý měsíc a zájemci se vždy registrují lektorce Anně Staňkové elektronicky na e- mail: anna.stankova@nvm.agel.cz. Úvodní setkání se koná 25. září 2019 od 17 do 19 hodin a registrace probíhá do 20.9.2019. Kapacita kurzu je 50 osob.

„První pomoc je mnohdy nejdůležitějším článkem k záchraně lidského života, proto by si každý z nás měl alespoň základní znalosti osvojit a v případě nutnosti je aplikovat v běžném životě. Kurz, který nově zájemcům nabízíme, je navržen tak, aby praktická část byla tím nejdůležitějším, co můžeme zájemcům nabídnout k osvojení nových znalostí a dovedností.  Budeme vycházet i z reálných situací, se kterými se v nemocnici setkávají zdravotníci při příjezdu záchranné služby,“ říká lektorka kurzu Bc. Anna Staňková, zdravotnická záchranářka Anesteziologicko-resuscitačního oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí.

Účastníci školení se naučí správnou techniku dýchání a provedení nepřímé srdeční masáže na figuríně, dozví se jak postupovat při úrazu elektrickým proudem, jak zajistit místo poranění při dopravní nehodě, jak postupovat při zlomeninách a masivním krvácení, jak postupovat při poleptání, popálení, nebo náhlé zástavě srdečního oběhu, což jsou nejběžnější život ohrožující stavy, u kterých je nejdůležitější právě rychlá první pomoc postiženému. Součástí školení je i možnost účastníků sehrát a nacvičit první pomoc na zvolené téma před příjezdem rychlé záchranné zdravotní služby.

Nemocnice Valašské Meziříčí, člen skupiny AGEL, nabízí třetím rokem obdobný formát školení i zaměstnancům místních firem. Ohlasy a reference zúčastněných osob z řad nezdravotnických profesí byly doposud vždy jen pozitivní.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: