Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

V Nemocnici Valašské Meziříčí se za první pololetí narodilo 467 dětí

1.7.2019

Ema, Klára, Tereza, Jakub, Matyáš, Samuel. To jsou vybraná jména, která rodiče vybrali některým ze 467 dětí, které přišly v prvním pololetí tohoto roku na svět v porodnici Nemocnice Valašské Meziříčí. V téměř rovnoměrném rozložení pohlaví narozených dětí zvítězili chlapci, kterých se doposud narodilo o 7 více. Celkem 237 chlapců a 230 děvčat.

Nejvíce narozených dětí zaznamenala valašskomeziříčská porodnice v měsíci červnu, kdy se zde narodilo 92 dětí, což je ve srovnání s  červnem roku 2018 o 23 dětí více.  V současné době nemocnice také zaznamenala oproti minulému roku ve stejném období mírný nárůst celkového počtu novorozenců, a to o 14 dětí.

„Jsme velice rádi, že maminky využívají naši porodnici k narození svých potomků. Již v průběhu předporodních kurzů, předporodních cvičení či přednášek pro veřejnost se mezi lektorkami z řad porodních asistentek a budoucích rodiček tvoří pouto, které se následně přenese až na porodní sál,“ říká staniční sestra gynekologicko-porodního oddělení Bc. Andrea Dočkalová.

„Důvěra v nás a v naši péči je pro nás největším poděkováním i tím, že se k nám maminky vrací k dalším porodům,“ doplňuje staniční sestra novorozeneckého oddělení  Bc. Irena Stromšíková s tím, že v porodnici kromě regionu Valašskomeziříčska a Kelečska běžně vítají i rodičky z Nového Jičína, Frenštátu pod Radhoštěm, Bystřice pod Hostýnem, Hranic na Moravě nebo Rožnova pod Radhoštěm.

Porodnice Nemocnice Valašské Meziříčí nabízí nastávajícím maminkám předporodní kurzy, předporodní cvičení, možnost prohlídku porodního sálu, přednášky na téma porodu či péče o děti a také příjemné prostředí i podmínky k porodu. Oddělení šestinedělí zahrnuje celkem 15 lůžek. Rooming-in je na pokojích již samozřejmostí a výrazně roste procento klientek se zájmem o bonding.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: