Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí dokončuje modernizaci lůžkového fondu

15.4.2019

Nemocnice Valašské Meziříčí letos dokončí celkovou modernizaci lůžkového fondu. Od roku 2012, kdy s modernizací lůžkového fondu vedení nemocnice začalo, bylo prozatím pořízeno celkem 184 elektricky polohovacích postelí včetně antidekubitních matrací na standardní oddělení a jednotky intenzivní péče v celkové hodnotě převyšující 7 miliónů korun. Posledních 35 lůžek bude dodáno během letošního roku na gynekologicko-porodnické oddělení.

Starší postele již neodpovídaly standardním požadavkům. „Nová moderní polohovací lůžka s antidekubitními matracemi přinesla pacientům především vyšší komfort a pohodlí. Dokončení modernizace lůžkového fondu pro nás znamená významný posun ve zvyšování kvality péče o pacienty, bezpečí a také snížení rizika možného úrazu. Přidanou hodnotou je taktéž zmírnění fyzické zátěže u personálu,“ říká hlavní sestra Nemocnice Valašské Meziříčí Mgr. Jana Pelikánová.

S obměnou nemocničních lůžek začala nemocnice v roce 2012, kdy zakoupila 28 kusů lůžek na oddělení následné péče. V dalších letech se lůžkový fond postupně dále modernizoval, kdy například v létě loňského roku bylo pořízeno 71 moderních lůžek pro oddělení chirurgie a rehabilitace, 4 speciální lůžka na anesteziologicko-resuscitační oddělení a 6 lůžek na multidisciplinární jednotku intenzivní péče. V březnu tohoto roku se pak nemocnice dočkala dalších 46 kusů elektricky polohovatelných lůžek pro obě interní oddělení v hodnotě téměř 2 milióny korun.

Kvalitní lůžka jsou přitom základem zvyšování kvality poskytované péče. „Lůžka jsou vhodná také pro pacienty s vyšší hmotností nad 200 kilogramů i pro lidi s vyšší postavou. Lůžka mají navíc dvoudílné sklopné plastové postranice pro snadnou manipulaci s pacientem. Díky ovladači si může každý pacient sám polohovat jednotlivé díly ložné plochy a také nastavit výšku lůžka. V rámci provádění bariatrických operací spatřujeme výhodu i v pořízení dalších dvou lůžek pro bariatrické a obézní pacienty s nosností do 320 kilogramů,“ dodává Mgr. Jana Pelikánová.

Důležitá je přitom i kvalita matrací, které pacientům mohou zpříjemnit pobyt na lůžku. Díky speciálním zdravotním matracím s antidekubitním jádrem se sníží riziko vzniku dekubitů (proleženin), což jsou různě rozsáhlé rány vznikající především u dlouhodobě ležících pacientů.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: