Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Oddělení následné péče Nemocnice Valašské Meziříčí získalo nový pacientský zvedák

6.3.2019

Oddělení následné péče Nemocnice Valašské Meziříčí získalo pro potřeby manipulace s pacienty v rámci svého každodenního provozu nový, moderní, pacientský zvedák značky Viking XS. Investici v ceně přes 160 tisíc korun ocení jak pacienti, tak personál.

Nový zvedák zajišťuje optimální oporu klientů v nejrůznějších ošetřovatelských situacích. Zajistí pohodlný a bezpečný přesun pacientů různých velikostí, od pediatrických až po obézní osoby. Hlavní výhodou nového zvedáku je snadná ovladatelnost i v prostorách pacientského pokoje. Možnosti využití jsou pak jak na ty nejběžnější situace při zvedání a polohování, tak i při přesunu pacienta například mezi lůžkem a vozíkem či křeslem, na toaletu, či při nutnosti zvednout pacienta z podlahy po nenadálém pádu.

„Nový pacientský zvedák pomůže ošetřovatelskému personálu oddělení následné péče II. při každodenních úkonech, ať už se jedná o polohování, hygienu a koupání či přesunu pacienta na vyšetření. To vše nám zajistí významnou pomoc a usnadní personálu manipulaci s imobilními či částečně mobilními pacienty“, shrnuje přínos nového vybavení hlavní sestra Nemocnice Valašské Meziříčí Mgr. Jana Pelikánová.

Výhody přináší nové vybavení jak pacientům, tak personálu. Zvedák zajišťuje bezpečnější pracovní prostředí při každodenních úkonech, jako jsou přesuny pacientů a jejich zvedání. Výhodou je jeho flexibilita, která dovoluje snadno měnit závěsná ramena, a také stabilita, kdy systém u závěsných ramen zabraňuje rozhoupání pacienta ve vaku během přesunu. Vynikající stabilita tak umožňuje zvedání i těžších pacientů.

Zvedák je vybaven elektrickým zvedáním a spouštěním ramene zvedáku a mechanickým rozšiřováním šířky základny. Má současně tři nastavení výšky na stojanu zvedáku za účelem optimálního zvedacího intervalu pro různé typy zvedání. Výhodou je ruční ovladač, pomocí kterého je za využití šipek možné zvedat či spouštět pacienta. Jeho stabilita a spolehlivost z něj činí zvedák pro náročné provozy v rámci ošetřovatelských a lékařských intervencí. Maximální nosnost je 160 kg a pořizovací cena byla více než 160 tisíc korun.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: