Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nové přístroje na centrální operační sály pořídila Nemocnice Valašské Meziříčí

30.1.2019

Laparoskopická věž za téměř dva miliony korun a resektoskop v ceně 260 tisíc přímo na operační sály i nová myčka operačních bot za více než 300 tisíc korun – takové jsou novinky ve valašskomeziříčské nemocnici, které využijí pacienti například při operacích žaludku či žlučníku, dělohy, ale i při urologických operacích. Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, investovala do zdravotnické techniky na centrálních operačních sálech v součtu více jak 2,5 miliónu korun.

Nejnovější technologie, kvalitní obraz operace ve Full HD na hlavním i asistenčním monitoru, možnost pořizování fotek i videa z operace, xenonový světelný zdroj, speciální kamerová hlava či multioborový generátor nové generace se spoustou módů a režimů pro otevřené, laparoskopické a endoskopické operace. To nabízí nová laparoskopická věž, kterou nemocnice pořídila za 1,94 miliónu korun. Nahradila tak původní, dnes již zastaralou věž.

Z počtu více jak 3700 operací za poslední roky se provádí přibližně 650 laparoskopicky, kdy pro chirurgický výkon stačí jen několik malých vpichů, což je pro pacienta a jeho následnou rekonvalescenci podstatně šetrnější než klasický řez na břiše.

Počty operačních zákroků prováděných laparoskopicky každoročně stoupají. Laparoskopická věž je proto nutným standardem pro moderní operativu. „Nový přístroj nyní přináší vysoké rozlišení obrazu. Díky tomu operatér vidí velmi kvalitně prováděný zákrok, což mu umožňuje pracovat s maximální přesností,“ vysvětlil Ing. Jaromír Petřík, referent zdravotnické techniky Nemocnice Valašské Meziříčí s tím, že laparoskopickou věž chirurgové nejčastěji užívají při operacích žlučníku, žaludku, dolního jícnu, střev nebo při operaci kýl.

Gynekologové novou věž využijí při operativě na děloze, vejcovodech a vaječnících, kdy laparoskopické operace významně převažující nad operacemi klasickou cestou. Pro urologické oddělení je laparoskopická věž také nezbytností při širokém spektru operačních zákroků.

Druhým přístrojem dodaným na centrální operační sály nemocnice je bipolární resektoskop pro operativní odstranění části tkání. Nejčastěji se bude používat při operacích prostaty či nádorů močového měchýře. Využívaný bude především při urologických operacích.

K dodržování sterility operačních sálů přispěje i nová myčka operačních bot, nainstalovaná v zázemí centrální sterilizace. „Během 15 minut myčka umyje, chemicky desinfikuje a následně vysuší až pět párů operačních bot,“ doplnil Ing. Jaromír Petřík.  

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: