Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí získala akreditaci Ministerstva zdravotnictví pro vzdělávání porodních asistentek

27.11.2018

Nemocnice Valašské Meziříčí rozšířila své spektrum sedmi lékařských odborností splňujících akreditační odborná kritéria Ministerstva zdravotnictví pro školící činnost o osmou odbornost pro nelékařské pracovníky. Díky získané akreditaci tak může nabídnout nejen stáže pro lékaře v přípravě na atestaci v sedmi odbornostech, ale již v těchto dnech nově také vzdělávání porodních asistentek.

„Nemocnice Valašské Meziříčí podala na Ministerstvo zdravotnictví žádost, kterou posoudila odborná akreditační komise. Ta ve svém písemném závěrečném stanovisku sdělila, že z předložených dokladů tuto akreditaci pro porodní asistentky uděluje,“ říká s nadšením hlavní sestra Nemocnice Valašské Meziříčí Mgr. Jana Pelikánová.

Ministerstvo zdravotnictví vyhovělo žádosti o udělení akreditace k uskutečňování praktického vyučování v akreditovaných zdravotnických bakalářských oborech pro přípravu porodních asistentek s platností akreditace na 6 let.

 „Díky získané akreditaci pro naše pracoviště u nás mohou studentky vysokých škol provádět povinnou odbornou praxi pod vedením zkušených mentorů,“ doplňuje staniční sestra gynekologicko-porodního oddělení Bc. Andrea Dočkalová.

Budoucí porodní asistentky si v rámci vzdělávání osvojí základní dovednosti  v péči o ženu v průběhu těhotenství, navštíví porodní sály, gynekologické oddělení, seznámí se se zdravotnickou dokumentací a aplikují teoretické poznatky v praxi v porodnici, která měla v minulém roce na svém kontě hned 939 porodů.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: