Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí nabízí novopečeným rodičům památeční kartičky s otiskem chodidla miminka

21.11.2018

Novorozenecké oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí nabízí čerstvým rodičům krásnou vzpomínku na porod jejich miminka. Do nabídky služeb pro rodičky totiž oddělení zavedlo i vyhotovování památečních kartiček, jejichž součástí je otisk chodidla novorozence.

„Již dříve od nás dostávali rodiče kartičky s údaji o narození miminka, nyní jsme ale chtěli, aby rodičům zůstalo i něco v rámci prvního okamžiku narození jejich potomka na památku, aby si mohli případně kartičku s otiskem založit do rodinného alba,“ říká staniční sestra novorozeneckého oddělení Bc. Irena Stromšíková.

Kartičky přitom nenahrazují identifikační prvky, ale jsou pouze pozorností pro rodiče. Pro identifikaci slouží jednorázové pásky umisťované na zápěstí. Každé dítě je po narození označeno identifikačním páskem v barvě pohlaví. Na tomto pásku je také uvedeno křestní jméno a příjmení dítěte, datum a čas jeho narození a identifikační číslo, které je totožné s číslem matky.

Mimo to má každé miminko svou kartičku založenou na přední straně své postýlky, kde je nově současně i otisk chodidla. Každá tato kartička novorozence obsahuje jméno a příjmení dítěte, jeho váhu a míru, čas a datum narození a nově i otisk jeho chodidla. Tuto vkusnou, příjemnou a hezkou vzpomínku si následně rodiče odnášejí domů společně se svým miminkem.

„O tyto kartičky je velký zájem a již v předporodních kurzech či na Dnu otevřených dveří našeho oddělení padaly dotazy, zda je možnost tuto kartičku s otiskem chodidla po porodu získat. Odpověď je vždy kladná,“ uzavírá staniční sestra.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: