Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Oddělení klinické biochemie Nemocnice Valašské Meziříčí má novou lednici pro skladování transfuzních přípravků

3.8.2018

Oddělení klinické biochemie Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, má ve svém portfoliu zcela nové chladicí zařízení Vestfrost pro skladování až 160 krevních vaků při teplotě +2 až +6 °C. Pro zdravotníky i pacienty je nové vybavení v hodnotě téměř 150 tisíc korun zárukou spolehlivosti a nabízí i řadu praktických novinek.

Nové chladicí zařízení je konkrétně typu Vestfrost BBR 290, které bylo speciálně vyvinuto pro skladování erytrocytárních transfuzních přípravků. Tyto lednice z nerezové oceli jsou přitom speciálně určeny pro pracoviště, ve kterých velmi záleží na spolehlivosti.

„Nová lednice BBR 290 nahradila starší lednici, která již pro svůj technický stav vyžadovala opravy. Nákupem nové lednice jsme získali kvalitní a spolehlivé chladící zařízení, které splňuje náročné podmínky pro skladování transfuzních přípravků“, říká Ing. Andrea Košůtková, vedoucí krevní banky Nemocnice Valašské Meziříčí, s tím, že chladicí skříň BBR má oproti jiným typům řadu užitečných vlastností.

„Nerezové zásuvky s pojezdy umožňují přehledné uložení krevních vaků, nucená cirkulace vzduchu zase zabezpečuje homogenitu teploty v lednici, kdy je po celém skladovacím prostoru zajištěna skladovací teplota +2 až +6 °C. Nechybí přitom ani ergonomicky tvarované dveřní madlo, které je pro lepší úchop umístěno po celé délce dveří, a také energeticky úsporné LED osvětlení,“ jmenuje Ing. Košůtková.

Praktickými pomocníky jsou pak v neposlední řadě i prvky sloužící ke kontrole a ovládání teploty. Náhled na aktuální teplotu ve skříni umožňuje ovládací panel, její zjišťování pak monitorovací systém. Kromě externího monitorovacího systému je přitom lednice vybavena i vlastním monitorovacím systémem. Za pomocí několika teplotních čidel tak neustále snímá, vyhodnocuje a zaznamenává aktuální hodnoty. V případě překročení teplotního limitu pak spustí vlastní zvukový a vizuální alarm, který zdravotníky okamžitě upozorní na problém – a to i v případě výpadku energie, kdy je záložní zdroj schopen zaznamenávat teplotu až po dobu 50 hodin.

 

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: