Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Zdravotníky Nemocnice Valašské Meziříčí navštívily na Valašské rally stovky účastníků

26.3.2018

Stovky návštěvníků Valašské rally dorazily uplynulý pátek a sobotu na náměstí do Valašského Meziříčí a ve Fulneku, kde měla svůj zdravotnický stan i Nemocnice Valašské Meziříčí. Zájemci naštěstí nepřicházeli kvůli zdravotním obtížím, ale za doprovodným programem, který zdravotníci z anesteziologicko-resuscitačního oddělení nemocnice během obou dnů prezentovali. Největší obliby se dočkala figurína pro nácvik kardiopulmonální resuscitace a nejhlasitější obdiv sklidily živé ukázky zásahů, které zdravotníci předvedli ve spolupráci s hasiči.

„Letošní atmosféra byla opravdu skvělá, počasí vyšlo příjemně. Lidé houfně chodili trénovat resuscitaci, desítkám zájemců jsme ukazovali správné přiložení ambuvaku a se spoustou příchozích jsme si také příjemně popovídali o poskytování první pomoci, o zdraví i naší nemocnici,“ vyjmenovává Bc. Anna Staňková, záchranářka ARO Nemocnice Valašské Meziříčí, s tím, že během akce byly rozdány také desítky edukačních brožurek, ve kterých návštěvníci našli potřebné informace ohledně první pomoci.

Největšího obdivu, pozornosti i ovací se však dočkaly ukázky reálných zásahů, které zdravotníci předvedli společně s hasiči v pátek na náměstí ve Valašském Meziříčí a v sobotu na náměstí ve Fulneku. Zatímco páteční zásah simuloval postup při požáru, sobotní ukázka znázorňovala dopravní nehodu. V obou případech se členové hasičského záchranného sboru nejprve postarali o vyproštění osob a následně zdravotníci Nemocnice Valašské Meziříčí o poskytnutí první pomoci.

„Obě ukázky zásahů byly skutečně autentické a zcela si získaly pozornost velkých i malých diváků. Jejich hlasitý potlesk byl skvělou odměnou za vynaložené úsilí obou záchranných složek,“ uzavírá Bc. Anna Staňková.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: