Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Kvalitnější rentgenové snímky i jejich rychlejší zpracování poskytuje nové vybavení v Nemocnici Valašské Meziříčí

19.1.2018

Radiodiagnostické oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, zakoupila zcela nový panel pro snímkování pacientů. Nový komponent do rentgenového přístroje zkvalitňuje zobrazení snímků a rovněž jejich zpracování je rychlejší.

Panel má integrovanou interní paměť, která umožnuje uložení až 100 snímků, zlepšuje kvalitu obrazu díky snížení šumu a oproti předchozím verzím je lehčí, odolnější a příjemnější při manipulaci.

„Snímek po expozici vidíme do dvou vteřin v náhledu a plně vykreslen je asi za šest vteřin na monitoru počítače. Nový panel nám umožní provádět vyšší počet snímků i mimo naše oddělení, například v situacích, kdy je pacient kvůli zdravotnímu stavu hůře mobilní a nemůže dorazit k nám na radiodiagnostické oddělení. Nejčastěji se v těchto případech jedná o pacienty oddělení ARO či JIP, kdy laborant přichází za nimi s pojízdným rentgenem,“ říká vedoucí laborant radiodiagnostického oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí Bc. Tomáš Tejkl.

Na snímkovně má nyní personál k dispozici dva flat panely, což výrazně usnadňuje práci tím, že není nutné s vybavením tolik manipulovat mezi jednotlivými vyšetřeními. Vyšší počet provedených snímků zajistí také výkonnější baterie panelu, kterou může personál navíc snadno vyměnit za pomocí jedné ruky. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: