Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

O novorozence v Nemocnici Valašské Meziříčí pečují nové přístroje

1.11.2017

Zcela nové vyhřívané lůžko s fototerapií a nový pulsní oxymetr získalo pro svá miminka novorozenecké oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí, která patří do skupiny AGEL. Investice do nového vybavení přišla na 270 tisíc korun.

„Na vyhřívaném lůžku se dá nastavit optimální teplota, která je vhodná k dodržení co nejlepších podmínek při péči o novorozence,“ říká primář dětského oddělení MUDr. Libor Slováček s tím, že lůžko zdravotníci využijí k ošetření novorozenců bezprostředně po porodu a dále pak při případné resuscitaci nebo při léčbě novorozenecké žloutenky speciálním světlem (fototerapie).

Nový pulsní oxymetr měří okysličení krve a další parametry.  Dítě může být pulsním oxymetrem sledováno celodenně, nebo jen v omezených časových úsecích. „Většinou se tento přístroj využívá v indikovaných případech, a pokud naměří nízké procento okysličení, upozorní na to zvukovým signálem. V posledních letech se v naší nemocnici narodí okolo tisíce miminek, proto je kvalitní a moderní vybavení novorozeneckého oddělení naprostou nezbytností pro práci lékařů i porodních asistentek,“ dodává primář Libor Slováček.

Lékařský i nelékařský personál Nemocnice Valašské Meziříčí pomohl v loňském roce na svět 999 novorozencům.  Mezi novorozenci bylo 524 chlapců a 475 děvčat. Zároveň za celý rok 2016 se v porodnici narodilo 7 párů dvojčátek.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: