Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Lékař Nemocnice Valašské Meziříčí získal významné ocenění České chirurgické společnosti

5.6.2017

Dalším úspěchem na odborném poli se může pochlubit Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL. Pamětní Maydlovu medaili a pamětní diplom si z odborného chirurgického kongresu v Praze odnesl MUDr. Ladislav Březina, bývalý primář a současný lékař chirurgického oddělení.

„Byl jsem velmi poctěn pozvánkou na udělení tohoto velice prestižního ocenění, které se mi dostalo z řad odborné veřejnosti. Je to pro mě velká pocta za celoživotní přínos chirurgickému oboru,“ uvedl MUDr. Ladislav Březina, který obdržel ocenění od místopředsedy České chirurgické společnosti prof. MUDr. Vladislava Třešky. Medaili i diplom kromě doktora Březiny získal také známý lékař prof. MUDr. Pavel Pafko. Slavnostního vyznamenání se účastnili taktéž význační chirurgové a přednostové klinik České republiky.

Prof. MUDr. Karel Maydl (1853 až 1903), podle kterého nese medaile své jméno, je považován za zakladatele české moderní chirurgie. Jak uvádějí stanovy České chirurgické společnosti, je toto ocenění udělováno osobnostem vysokých morálních kvalit, které významně přispěly k rozvoji české chirurgie, výrazným způsobem ovlivnily činnost České chirurgické společnosti a zasloužily se o rozvoj lékařství.

MUDr. Ladislav Březina, který letos oslavil své životní jubileum - 80 let, vystudoval po gymnáziu v Přerově Lékařskou fakultu Palackého Univerzity v Olomouci, kde promoval v roce 1961. Poté nastoupil do nemocnice v Rýmařově. Následně byl poslán do ozdravovny Zlaté Hory, kde pobyl 3 měsíce, pak měsíc na interně, 2 měsíce na anesteziologické stáži na chirurgické klinice v Olomouci. Po vojenské základní službě v roce 1963 nastoupil na chirurgické oddělení v Přerově, kde pracoval až do roku 1986, nejdříve jako sekundář a od roku 1973 jako zástupce primáře. Na doporučení krajského chirurga nastoupil jako primář na chirurgické oddělení ve Valašském Meziříčí. Tuto funkci vykonával do konce roku 1990. V roce 1992 se stal spolumajitelem prvního nestátního lůžkového zařízení v České republice „Area Medica“. Od roku 2009 opět působí v nemocnici ve Valašském Meziříčí, kde má na starost chirurgickou ambulanci. Doktor Ladislav Březina je ženatý, má 3 děti a 6 vnoučat.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: