Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Kateřina Palinčáková se zúčastnila mezinárodní konference EWMA

19.5.2017

Na začátku května se zúčastnila Kateřina Palinčáková, hlavní konzultantka pro léčbu chronických ran Nemocnice Valašské Meziříčí a.s., mezinárodního kongresu EWMA (evropská asociace pro léčbu ran) v nizozemském Amsterdamu.

Konference EWMA se zabývá problematikou nehojících se ran. V rámci kongresu probíhaly odborné přednášky na téma dekubity, bércové ulcerace, léčba syndromu diabetické nohy, problematické hojení chirurgických ran, onkologické léze, léčba spojená s onkologickou léčbou, léčba ran v humanitární medicíně a mnoho dalších.

Přednášky se také zabývaly i ekonomikou převazu, registry nežádoucích událostí či managementem péče o nehojící se rány v domácí péči. V rámci této asociace pro léčbu ran jsou vydány poziční dokumenty a guideliness pro léčbu nehojících se ran.

EWMA kongresu jsem se zúčastnila již podruhé a tento evropský kongres s celosvětovou účastí pokládám za velmi přínosný. Poziční postupy vydané evropskou asociací pro léčbu ran jsou pří léčbě nehojících se ran zásadní a lze je dobře aplikovat v praxi. Taktéž komunikace se zahraničními kolegy je velmi zajímavá, neboť problematika managementu nehojících se ran je celosvětově srovnatelná s podmínkami managementu nehojících se ran v ČR.“, hodnotí osobní účast na této prestižní konferenci Kateřina Palinčáková. V radě EWMA je zastoupena i Česká republika.

Děkuji vedení AGEL a.s. a vedení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. za finanční pokrytí nákladů a možnost osobní účasti na této vysoce erudované odborné konferenci.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: