Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Zaměstnanci Nemocnice Valašské Meziříčí budou i letos jezdit do práce na kole

27.4.2017

Zaměstnanci Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, se i v letošním květnu zapojí aktivně do celorepublikové soutěže na podporu aktivního životního stylu. Do soutěže „Do práce na kole“ se přihlásilo celkem 10 zaměstnanců, tedy o čtyři více než v loňském roce.

Zaměstnanci, kteří se do soutěže přihlásili, zastupují nemocnici napříč odděleními, od chirurgického, novorozeneckého, porodního přes dětské oddělení až po multidisciplinární jednotku intenzivní péče a finanční účtárnu. Všichni zúčastnění přitom budou po celý měsíc květen cestovat do práce na kolech či jen chodit pěšky, důležitá je pohybová aktivita před využitím dopravních prostředků. Projekt je dalším z preventivních aktivit pro zaměstnance, přičemž nemocnice je zapojena a patří do skupiny  HPH - Health Promoting Hospitals , tedy nemocnice podporující zdraví.

Stejně jako loni, se i letos do projektu zapojila porodní asistentka Bc. Olga Číhalová z novorozeneckého oddělení. Její cesta do Valašského Meziříčí z obce Valšovice měří 30 kilometrů. „Aktivně dojíždím z domova do práce i bez ohledu na právě probíhající soutěž. Kolo je pro mě relaxace. Když jsem se dozvěděla, že se můžeme společně se svými spolupracovnicemi přihlásit, využily jsme této možnosti a rády se porovnáme v rámci ujetých kilometrů i s ostatními závodníky,“ říká Olga Číhalová, která v loňském roce během svých služeb na novorozeneckém oddělení v průběhu měsíce května najezdila úctyhodných 421 kilometrů. Letos by ráda pokořila svůj loňský výsledek a atakovala hranici 500 kilometrů.

Ve valašskomeziříčské nemocnici jsou pro cyklisty nastaveny i vhodné podmínky. V areálu nemocnice se nachází vyhrazená garáž, která slouží jako uzamykatelná kolárna. Zaměstnanci pak mají k dispozici sprchy i šatny, což jsou nezbytné předpoklady komfortu při dojíždění na kole. Pohyb je v rámci zdravého životního stylu jedním z nejdůležitější atributů, kterým můžeme ovlivnit svou kondici a fyzickou Smyslem akce je upřednostnit pohybovou aktivitu před využitím dopravních prostředků a prospět tak vlastnímu zdraví i okolní přírodě.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: