Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí učí žáky první pomoc i chování ke zvířatům

26.4.2017

Žáci valašskomeziříčských základních škol si v těchto týdnech užívají zábavnou a názornou výuku první pomoci i chování lidí ke zvířatům. Netradiční výuku přímo ve školách a školkách nabízejí zdravotníci Nemocnice Valašské Meziříčí ve spolupráci se zkušenou canisterapeutkou Spolku Arnicanis, a to v rámci projektu SPOLEČNĚ-BEZPEČNĚ. Cílem projektu, který probíhá již čtvrtým rokem, je zlepšit informovanost dětí ohledně první pomoci a předcházení úrazům.

Akce pořádaná Nemocnicí Valašské Meziříčí a Spolkem Arnicanis je zaměřená na praktickou i teoretickou výuku zachování bezpečnosti i zdraví, prevenci úrazů a poskytování první pomoci u dětí ve věku zhruba od 6 do 10 let. „Smyslem této akce je naučit děti předcházet zraněním, nebo také případné zranění ošetřit, pokud k němu přeci jen dojde. Speciální pozornost je přitom věnována chování ke zvířatům, neboť právě ta jsou pro děti velkým lákadlem i možným nebezpečím. Bohužel vlídná gesta ze strany dětí nemusí být pro zvíře vždy příjemná, a pak často dochází ke zbytečným poraněním,“ popisuje canisterapeutka Blanka Hašová, která stojí za zrodem projektu.

Učitelkami a figurantkami během názorných ukázek jsou zdravotní sestřičky Nemocnice Valašské Meziříčí a také zkušená canisterapeutka Blanka Hašová se svou fenkou Aki. „V rámci kooperace se zvířaty se snažíme dětem vysvětlit především nutnost obezřetnosti a ohleduplnosti. Pokud jde o poskytování první pomoci, jednoduchou formou je učíme provádět základní úkony. To vše názorně a za přítomnosti psa, kterého děti přímo milují, takže nadšeně a rády spolupracují,“ doplňuje Hašová s tím, že pro děti jsou připraveny i hravou formou vytvořené výukové materiály, pomocí kterých si získané informace mohou později znovu osvěžit.

V uplynulých dubnových dnech proběhla výuka v rámci projektu SPOLEČNĚ-BEZPEČNĚ v některých třídách valašskomeziříčské Základní škole Vyhlídka a už v úterý 2. května se zajímavé výukové lekce dočkají i další žáci této školy. V následujících měsících chce pak Nemocnice Valašské Meziříčí nabídnut praktické lekce první pomoci speciálně upravené pro děti i dalším základním školám ve Valašském Meziříčí. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: