Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

V Nemocnici Valašské Meziříčí operují na novém operačním stole

4.4.2017

Novým moderním operačním stolem se můžou pochlubit centrální operační sály Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL. Vybavení v hodnotě 1,8 miliónu korun je určeno pro kompletní operativu napříč lékařskými odbornostmi.

Moderní operační stůl bude ve valašskomeziříčské nemocnici sloužit především pacientům chirurgického, urologického a gynekologického oddělení, a to z řad dospělých i dětí. „Nové vybavení zjednoduší práci lékařům a ostatnímu sálovému personálu. Větší pracovní komfort zajistí také anesteziologům. Operační stůl má také antidekubitní polstrováním s dynamickou pěnou, která je nezbytná při každé operaci v rámci předcházení proleženin,“ uvedla hlavní sestra valašskomeziříčské nemocnice Mgr. Jana Pelikánová s tím, že výhodou pro obsluhující personál je jednoduchá, snadná ovladatelnost operačního stolu pomocí dálkového ovladače.

Extrémně dlouhý podélný posuv operační desky nabízí skvělou přístupnost i pro rentgenové C-rameno. Stůl zároveň reflektuje anatomii lidského těla a zajišťuje také bezpečí pacienta.

Díky možnosti extrémně široké nastavitelnosti a také nosnosti až do 360 kilogramů je nové vybavení vhodné také pro operativu obézních pacientů.

Moderní operační stůl bude využíván pro operace dospělých i dětských pacientů z Rožnovska, Kelečska, Meziříčska, tedy pro region s téměř 80 tisíci obyvatel. Každoročně se ve valašskomeziříčské nemocnici provádí okolo tří tisíc chirurgických operačních zákroků.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: