Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nové moderní lůžko v Nemocnici Valašské Meziříčí nabízí ženám širší výběr porodní i relaxační polohy

15.2.2017

Rodičky v Nemocnici Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, mají opět o něco vyšší komfort. Gynekologicko-porodnické oddělení se může pochlubit novým moderním porodním lůžkem, které maminkám nabízí širší výběr porodní i relaxační polohy. Investice do vysoce komfortního porodního lůžka dosáhla více než 500 tisíc korun.

Nová porodnická postel spojuje individuální požadavky rodičky na komfort a pohodlí s profesionálními potřebami porodního týmu, navíc s důrazem na estetický a funkční design celého výrobku. „Moderní lůžko nabízí maminkám širší výběr porodní i relaxační polohy. Lůžko je v podstatě uzpůsobeno tak, aby bylo pro ženu pomocníkem už také v první době porodní. Široká ložní plocha lůžka vytváří rodičce pocit bezpečí a rodička je tak s  doprovodem v neustálém kontaktu,“ říká staniční sestra gynekologicko-porodního oddělení Bc. Andrea Dočkalová s tím, že v současné době oddělení disponuje dvěma porodními lůžky. Při pobytu na porodním sále mohou rodičky s doprovodem navíc využít 3 pokojů rodinného typu.

Lůžko je vybaveno odpovídajícím příslušenstvím a nabízí rodičce možnost zaujmout optimální pozici i během tlačení ve druhé době porodní. Při využití veškerého příslušenství je možné vedení porodu klasickým, nebo alternativním způsobem. V případě akutní, urgentní či krizové potřeby je možné na lůžku provést císařský řez. Po porodu slouží k pohodlnému odpočinku rodičky během nezbytné doby sledování na porodním sále.

Ruční ovladač je přehledný a vhodný i pro ovládání samotnou rodičkou, která si tak na lůžku může polohovat výšku ložné plochy, sedáku i zádového dílu. Velmi nízká nástupní výška postele umožňuje pohodlné nastoupení i výškově menší ženě. „Pro obsluhující personál porodnice je výhodou jeho jednoduchá obsluha, možnost rychlé manipulace a snadná údržba,“ doplňuje staniční sestra.

Za uplynulý rok 2016 se v porodnici Nemocnice Valašské Meziříčí narodilo celkem 999 dětí Porodnost má v posledních letech stále stoupající tendenci. Zatímco v roce 2013 se zde narodilo 808 miminek, v roce 2014 to bylo 813 dětí a v roce 2015 již 860 miminek. Přestože maminky v dnešní době stále častěji přidělují svým dětem neobvyklá jména, v Nemocnici Valašské Meziříčí stále převládají jména tradiční. Za pár let tak budou učitelky meziříčských a okolních škol vyvolávat hlavně Terezky, Aničky, Adélky, Tomášky, Kubíky a Tondy.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: