Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Novorozenecké oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. získalo nový přístroj na ohřev a rozmrazování mateřského mléka

1.8.2016

Novorozenecké oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. získalo přístroj Medela Celesca. Ten slouží k ohřívání i rozmrazování mateřského mléka pro novorozence.

Přístroj funguje tak, že v uzavřené komoře, která obsahuje skladovací nádobu s mateřským mlékem nebo stříkačku, cirkuluje zahřátý vzduch.Zařízení Medela Celesca ohřeje tekutiny v nejběžnějších nádobách na cca 34 °C (ať se jedná o zmrazenou či chlazenou tekutinu nebo tekutinu o pokojové teplotě). Mléko lze také rozmrazit na teplotu chladničky a pak rozdělit na dávky, které se spotřebují během jednoho dne. Tento pomalý proces ohřívání zachovává nutriční hodnoty a vitamíny. Funkce, vlastnosti a design jsou navrženy tak, aby co nejlépe odrážely vlastnosti novorozeneckého oddělení. Po dokončení ohřívání přejde zařízení automaticky na 30 minutový udržovací cyklus. V jednotce i nadále cirkuluje teplý vzduch, který je udržován na tělesnou teplotu. Tím se zajistí, že mléko před krmením nevychladne.

Snadná obsluha a nenáročná údržba nám umožní plně využívat tento nový přístroj, který bude zajisté našim velmi dobrým pomocníkem na našem oddělení,“ říká staniční sestra novorozeneckého oddělení,  Bc. Irena Stromšíková.

Přístroj byl předán oddělení za přítomnosti Mgr. Jany Křemenové z firmy DN FROMED Brno, s.r.o., samotný přístroj pak zakoupila firma HiPP Czech s.r.o., kterou zastupovala paní Monika Hrubá.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: