Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Rehabilitace Nemocnice Valašské Meziříčí získala špičkový přístroj k magnetoterapii

7.7.2016

Rehabilitační ambulance Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, se může pochlubit novým magnetickým přístrojem Biomag. Jedná se o špičkový přenosný magnetoterapeutický přístroj, který v oblasti zdravotnictví patří mezi nejvyhledávanější.

Magnetoterapie spočívá v působení umělého magnetického pole určitých parametrů na lidský organismus. Jedná se tedy o fyzikální terapii. Nové zařízení je určeno pro aplikace magnetoterapie na různé části těla u všech věkových kategorií. Pozitivní efektem léčby je zlepšení regenerační schopnosti organizmu, tlumení bolesti, podpora látkové výměny, zlepšení imunitního systému a udržení dobrého zdravotního stavu. Využití přístroje je možné v mnoha medicínských oborech a velmi často je nepostradatelnou součástí komplexní rehabilitace.

Součástí dodání samotného přístroje byla i dvě nové lůžka s posuvnými aplikátory a podložky, tzv. „deky“, které magnetoterapeuticky působí na větší část organismu. „Pořízení nové magnetoterapie zvyšuje nejen komfort léčby pacientů, ale také obsluhy personálu. Posuvné aplikátory výrazně snížily fyzickou námahu fyzioterapeutů při nastavování, které bylo dříve možné provádět pouze manuálně. Nová lehátka současně umožňují pacientovi během terapie pohyb a změnu polohy na leh na boku nebo na břichu,“ popisuje vedoucí fyzioterapeut Mgr. Rostislav Skýpala s tím, že nízkofrekvenční pulzní magnetické pole proniká zcela lidským organismem bez jakýchkoliv škodlivých vedlejších účinků. Použití je bezbolestné a pohodlné.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: