Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí obhájila certifikát kvality a bezpečí poskytovaných služeb

30.6.2016

Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, prošla v těchto dnech svým čtvrtým náročným kontrolním externím auditem zástupců Spojené akreditační komise ČR a obhájila certifikát kvality bezpečí poskytovaných služeb. Certifikát je platný na další tříleté období do června roku 2019.

„Získání certifikátu Spojené akreditační komise je kontinuální proces, který ukazuje, jak jsou dlouhodobě dodržovány a kontrolovány postupy, které jsou v nemocnici nastaveny,“ hodnotí proces akreditace hlavní sestra Nemocnice Valašské Meziříčí Mgr. Jana Pelikánová.

Akreditační šetření probíhalo intenzivně po dobu dvou dní. Během této doby prováděli externí auditoři ve složení lékař, sestra a auditor technických částí provozu pohovory jak s managementem nemocnice, tak prakticky se všemi zástupci zaměstnanců, navštěvovali zdravotnická oddělení, ale i doprovodné provozy, které k péči o pacienta patří – například stravovací provoz nebo technické zázemí nemocnice. „Zdravotnické zařízení musí při šetření prokázat, že řízení kvality v tříletém období mezi akreditačními šetřeními je funkční a účelné, přičemž předkládá konkrétní měřitelné výsledky průběžně sledovaných parametrů kvality,“ doplňuje manažer kvality nemocnice Mgr. Radomír Petr.

Přípravy na externí hodnocení kvality poskytované péče byly náročné a obhajobou úsilí nemocnice o vysokou kvalitu poskytovaných služeb směrem k pacientům nekončí. „Naopak nás zavazuje k dalšímu zlepšování. Velké poděkování patří zajisté všem zaměstnancům nemocnice, neboť akreditační příprava je týmová práce, která vyžaduje mnohdy maximální úsilí a trpělivost k naplnění všech požadovaných standardů,“ uvádí předseda představenstva nemocnice MUDr. Martin Hrabovský.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: