Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

V Nemocnici Valašské Meziříčí se narodilo přirozenou cestou pětikilové miminko

27.4.2016

Holčička Nelinka, která přišla na svět v pondělí 25. dubna ve 14:25 hodin v Nemocnici Valašské Meziříčí, všechny překvapila svými rekordními rozměry. Malá Nela při svém narození vážila úctyhodných 5000 gramů a měřila 54 centimetrů.

„Malá Nelinka má parametry tříměsíčního dítěte. Porod proběhl bez komplikací přirozenou cestou. Maminka Renata je na svou dceru náležitě pyšná. Maminka s  holčičkou jsou v pořádku a na víkend je s největší pravděpodobností pustíme domů,“ říká staniční sestra novorozeneckého oddělení Bc. Irena Stromšíková s tím, že v roce 2015 se ve valašskomeziříčské porodnici narodilo celkem 860 dětí. Mezi novorozenci bylo celkem 409 chlapců, 451 děvčat a 7 párů dvojčátek.

Porodnice v Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, má pro rodičky na porodním oddělení celkem 15 lůžek. Všechny pokoje jsou takzvané roomingové, což znamená, že miminko zůstává po narození s matkou celých 24 hodin denně. Všichni novorozenci mají na oddělení provedena základní screeningová vyšetření.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: