Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí dostala nové pomůcky pro nejmenší pacienty

18.3.2016

Zcela nové povlečení, rychlozavinovačky a přebalovací podložky si budou moci užívat nejmenší pacienti Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL. Nemocnici je daroval Nadační fond Jonášek, který se zaměřuje na pomoc nemocným dětem. Dary v hodnotě téměř 12 tisíc korun předala nemocnici předsedkyně nadačního fondu Iva Podzemná a zakladatel fondu Libor Zimmer.

„Dárky od Jonáška nás skutečně velice mile potěšily, jsme rádi, že můžeme využít těchto praktických darovaných věcí pro naše nejmenší pacienty, kteří jej zcela jistě rádi společně se svým doprovodem využijí. Děkujeme všem, kteří se na této akci podíleli. Lékaři i ošetřovatelský personál si této pomoci váží a cení,“ řekla k dárkům staniční sestra dětského oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí Ludmila Hrbáčková.

Na dětském oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí jsou hospitalizovány děti od narození do 18 let věku. Jsou zde léčena veškerá dětská onemocnění, včetně operačních diagnóz a úrazů. Nemocným dětem jsou k dispozici také dvě herní terapeutky.

Nadační fond Jonášek vznikl v prosinci 2010 za účelem pomoci onkologicky nemocným dětem. Zásluhu na založení fondu nese Jonášek, který díky své nemoci chtěl v budoucnu pomáhat dětem se stejným onemocněním. Jeho snem, který se měl uskutečnit po jeho uzdravení, bylo naplnit nemocné dětské tváře štěstím. Jeho představa spočívala v navštěvování a následném obdarovávání nemocných dětí formou sladkých dobrot, až po drobné hračky a finanční nebo materiální pomoc – jako tomu bylo i nyní, v případě Nemocnice Valašské Meziříčí.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: