Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí se ponořila do vánoční atmosféry

18.12.2015

Co nejkrásnější Vánoce se snaží pacientům, kteří nemohou být ve svátečním období doma, připravit Nemocnice Valašské Meziříčí, člen skupiny AGEL. I když se zdravotníci snaží v tomto období propustit domů všechny, komu to zdravotní stav dovolí, bude Vánoce v nemocnici trávit zhruba 140 hospitalizovaných pacientů. Oddělení a ambulance nemocnice jsou již nyní vyzdobené a atmosféru zkrášlují nastrojené stromečky a vánoční polepy jak vstupních dveří, tak i oken.

Pacienti, kteří musí být hospitalizování a jejichž stav nedovoluje propuštění do domácí léčby, nebudou ochuzeni o tradiční štědrovečerní večeři. „Každý pacient, který není omezen dietou, dostane na oběd čočkovou polévku, nudlový nákyp s tvarohem a kompot. Na večeři se poté bude servírovat smažené rybí filé, bramborový salát a nebude chybět ani vánoční balíček s jablky, banánem, pomeranči, mandarinkami, kiwi, hořickými trubičkami, tatrankou, perníkem, čokoládovou figurkou a džusem,“ dodává ke skladbě štědrovečerní tabule vedoucí stravovacího úseku Eva Krutilová.

Pacienti s dietou dostanou na oběd bramborovou polévku a taktéž nudlový nákyp s tvarohem. „Na večeři to poté bude rybí filé na kmíně s citronem, bramborovou kaší a meruňkovým kompotem. Ani pro tyto pacienty nebude chybět speciální vánoční balíček,“ doplňuje výčet pokrmů Eva Krutilová.

Co nejkrásnější Vánoce se nemocnice snaží připravit také nemocným dětem. "Snažíme se, aby nám tady na Vánoce zůstalo co nejméně hospitalizovaných dětí. Pokud jim to zdravotní stav dovolí, léčíme je ambulantně. Přesto nám tady na Vánoce zůstane asi 10 malých pacientů s doprovodem," říká staniční sestra dětského oddělení Ludmila Hrbáčková a dodává, že těsně před vánočními svátky zavítají na dětské oddělení i zdravotní klauni, kteří potěší svým vystoupením jak děti, tak i jejich doprovod. „Zdravotní klauni se k nám pravidelně vracejí, jejich návštěvy jsou pro děti velkým zpestřením a zážitkem,“ doplňuje předvánoční návštěvu dětského oddělení staniční sestra Ludmila Hrbáčková. Aby se dětem nestýskalo, mohou s nimi na oddělení stejně jako v průběhu celého roku zůstat rodiče a případně je v průběhu všech svátečních dnů bez omezení navštěvovat.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: