Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Oddělení ARO Nemocnice Valašské Meziříčí získalo nový fibroskop

15.12.2015

Anesteziologicko-resuscitační oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, získalo pro své pracoviště nový tracheální intubační fibroskop. Hlavním přínosem nového vybavení je možnost uskutečnit výkony, které bylo dosud možno provést pouze na operačním sále, i na samotném oddělení. Investice do novinky vyšla nemocnici na téměř čtvrt miliónu korun.

Tracheální intubační fibroskop, jak se přístroj odborně nazývá, se používá společně se sací pumpou i ostatním přídatným zařízením k očištění dýchacích cest, ke sledování přístupových cest do dýchacího traktu, k intubaci a léčbě. Novým vybavením lze provádět jak urgentní výkony, tak i plánované výkony přímo na oddělení.

„Velkým přínosem je pro nás nový fibroskop tím, že můžeme tracheostomie, tedy zákroky, při kterých je průdušnice uměle vyústěna na povrch těla, provádět přímo na oddělení ARO. Dosud se tyto výkony prováděly jen na operačním sále. Novinka tedy znamená velké plus jak pro pacienty, tak i pro personál,“ vyzdvihuje přednosti intubačního fibroskopu vrchní sestra intenzivních oborů Pavlína Zapletalová s tím, že přístroj zkvalitní péči také u rizikových pacientů v intenzivní péči, protože zdravotníci jím mohou shlédnout dýchací cesty a provádět jak diagnostické, tak i terapeutické výkony, jako na příklad odběry vzorku, odsátí hlenu či krve.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: