Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Malování zpříjemní pacientům prostředí v nemocnici

14.12.2015

Je velmi důležité, aby se pacienti cítili v nemocničním prostředí co nejlépe. Na tom se kromě lékařů a ošetřovatelského personálu podílí také okolní prostředí, kde důležitou roli hraje na první pohled vnímání barev a příjemné prostředí.

Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. pravidelně maluje své prostory, ambulance a oddělení. V tomto předvánočním období probíhá malování na oddělení anesteziologicko - resuscitačním a novorozeneckém. Poté se malíři přesunou na dětské a rehabilitační oddělení.

„Pacient snáší pobyt ve zdravotnickém zařízení mnohem lépe, je-li obklopen příjemně působícím interiérem, z něhož na pacienta v prvé řadě působí barvy stěn a stropů“, říká hlavní sestra Mgr. Jana Pelikánová. „Kromě toho jsou stěny vystaveny často nárazům a otiskům pohybujících se pacientů a zdravotnických vozíků a sedaček, takže potřebují různé opravy“, doplňuje důvody pravidelného malování v nemocnici, Mgr. Jana Pelikánová.

Kvalitně a hezky vymalovaný interiér nemocnice dokáže zbavit pacienta velké části nepříjemných pocitů a dokáže je určitě i pozitivně naladit.  Malování bude v nemocnici a na dalších odděleních probíhat i v nadcházejícím roce.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: