Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí zahájila rekonstrukci stravovacího provozu

15.7.2015

Úplně nový kabát dostane stravovací provoz Nemocnice Valašské Meziříčí, jehož rekonstrukce byla v těchto dnech zahájena. Investice do stavebních úprav a nových technologií si vyžádá téměř 33 miliónů korun, přičemž zhruba 17 milióny korun se na akci podílí Město Valašské Meziříčí, které je majitelem budov nemocnice. Rekonstrukce bude probíhat do konce letošního roku.

Díky rekonstrukci dojde k optimalizaci skladovacích ploch, včetně ploch pro instalaci technologie pro plnění a mytí tabletů na stravu. Zatímco dosud tvořila varnu jedna místnost, nyní dojde k rozdělení na několik menších, stavebně oddělených prostor. „Bude zde nainstalována kompletně nová vzduchotechnika a přípravny stravy budou vybaveny novým nerezovým nábytkem, chladící technikou a stroji pro dynamickou přípravu surovin,“ popisuje předseda představenstva Nemocnice Valašské Meziříčí MUDr. Martin Hrabovský.

Stravovací provoz bude vybaven multifunkčními moderními zařízeními, jako jsou konvektomaty  a multifunkční pánve. „Tyto novinky nahradí klasické kotle a pánve. Jejich předností je mnohem rychlejší start varného procesu a nižší provozní náklady na přípravu stravy,“ doplňuje MUDr. Hrabovský.

Rekonstrukce probíhá za dočasného uzavření stravovacích prostor. Strava pro pacienty je připravována v náhradních prostorech v kuchyni bývalého Středního odborného učiliště zemědělského. „Věřím, že se rekonstrukce pacientů a návštěvníků nemocnice významně nedotkne, protože stravovací provoz je umístěn na okraji nemocnice. Chtěli bychom však přesto všechny příchozí požádat o shovívavost po dobu provádění této rekonstrukce,“ uzavřel MUDr. Martin Hrabovský.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: