Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí nově příjemně voní po přírodě a moři

9.2.2015

Specifický nemocniční pach není každému příjemný. A protože i vůně dokáže ovlivnit náladu, rozhodla se Nemocnice Valašské Meziříčí, člen skupiny AGEL, zpříjemnit pacientům, zaměstnancům i návštěvám pobyt v nemocnici příjemnou vůní. Na všechna pracoviště chirurgické a interní odbornosti, oddělení následné péče a veřejná WC pro pacienty byly nainstalovány osvěžovače vzduchu.

Nové osvěžovače vzduchu automaticky střídají dvě vzájemně se doplňující vůně, které osvěžují vzduch dle vybraných náplní. V nemocnici vybrali vůně přírody a moře. „Náplně byly vybrány tak, aby nedráždily alergiky, a zároveň aby obsahovaly technologii neutralizátorů pachů,“ uvádí hlavní sestra Nemocnice Valašské Meziříčí Mgr. Jana Pelikánová. Náplně vydrží až 180 dní a je možno je dle aktuální situace nastavit na různý časový interval. Kolik času zbývá do konce životnosti baterie i stav náplně pak ukazuje moderní LCD displej. Osvěžovače byly nainstalovány tak, aby se vystříknutá vůně šířila do společného prostoru oddělení a zasáhla co nejvíce plochy. 

„Nově pořízené osvěžovače vzduchu zpříjemní práci nejen zdravotnickému personálu, ale také zpříjemní pohyb i všem pacientům při chůzi po chodbě či při odpočinku na denním pobytu jednotlivých lůžkových oddělení. Dále jsou osvěžovače k dispozici i ambulantním pacientům nebo doprovodu, kteří využívají veřejných WC na poliklinice,“ dodává hlavní sestra Mgr. Jana Pelikánová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: