Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Laboratoř patologie Nemocnice Valašské Meziříčí obhájila svou certifikaci

16.1.2015

Laboratoř oddělení patologie Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, úspěšně obhájila certifikát udělený Českým institutem pro akreditaci (ČIA). Provedený audit prokázal splnění všech požadavků, a tak se laboratoř může až do konce roku 2015 těšit z prodloužení certifikace. Pacienty pak potěší především jistota kvality nabízených služeb.

„Obhájení certifikátu znamená pro pacienty i zdravotníky záruku, že podmínky a procesy zavedené v laboratoři patologie odpovídají normám a jsou tedy dostatečně kvalitní i spolehlivé,“ vysvětluje vedoucí laborantka patologie Nemocnice Valašské Meziříčí Mgr. Lucie Kurfűrstová. Podmínky pro prodloužení certifikátu přitom vycházely konkrétně z normy ČSN EN ISO 15189:2007, což je mezinárodně uznávaná norma týkající se odborné způsobilosti klinické laboratoří k provádění definovaných laboratorních služeb.

Platnost současného certifikátu je do konce roku 2015 s tím, že celková reakreditace laboratoře patologie včetně laboratoře klinické biochemie proběhne na podzim téhož roku.

„Pro naši laboratoř je získání certifikace Českého institutu pro akreditaci velice prestižní záležitostí a zároveň i motivací - především pokud jde o obhajobu reakreditace, která nás čeká koncem letošního roku,“ dodává Lucie Kurfűrstová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: