Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Loňský rok byl v Nemocnici Valašské Meziříčí bohatý na dvojčátka

5.1.2015

Celkem 11 párů dvojčátek se v loňském roce narodilo v Nemocnici Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL. V porodnici se během loňského roku narodilo celkem 813 novorozenců, z toho bylo 424 chlapců a 389 děvčátek. Na první miminko letošního roku nemuseli porodníci dlouho čekat. Malý Vítek přišel na svět 1. ledna ve 2.37 hodin.

Šťastným rodičům prvního novorozence Nemocnice Valašské Meziříčí, který se stal také prvním letošním dítětem Zlínského kraje, přišel dnes dopoledne do nemocnice slavnostně pogratulovat také hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák. Na malého Vítka se už doma netrpělivě těší dva sourozenci – dvojčátka.

"V letošním roce jsme zaznamenali 802 porodů, což je mírné navýšení oproti roku 2013. Na přelomu měsíců července a srpna jsme z důvodu rekonstrukce měli na měsíc uzavřené oddělení, je tedy více než pravděpodobné, že pokud by nebyl režim gynekologicko-porodnického oddělení omezen, porodnost by byla mnohem vyšší," říká staniční sestra gynekologicko-porodnického oddělení, Andrea Dočkalová s tím, že i tak na porodnici zaznamenali meziroční nárůst o pět dětí.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: