Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí nabídne předporodní kurzy v nových prostorách

29.12.2014

Nemocnice Valašské Meziříčí, člen skupiny AGEL, nabídne i v roce 2015 specializované kurzy pro nastávající maminky. Od ledna však bude nemocnice pro pořádání těchto kurzů využívat nové prostory, a to ve valašskomeziříčském Středisku volného času Domeček. Kurzy předporodní přípravy budou stejně jako v předchozích letech zaměřené na zvýšení informovanosti nastávajících rodičů ohledně těhotenství, porodu, péče o dítě ale i šestinedělí. Kurzy mají dopomoci k příjemnějšímu a snazšímu porodu, ale také usnadnění prvních týdnů péče o novorozené miminko.

Nemocnice Valašské Meziříčí nabízí kurzy předporodní přípravy již patnáctým rokem, a jejich lektorkami jsou výhradě porodní asistentky nemocnice, které mají s porody i péčí o novorozence bohaté zkušenosti. Kurz je určen především ženám po ukončeném 30. týdnu těhotenství, které mohou přijít i s  doprovodem. „Tematickou náplní kurzu jsou přípravy na porod, porod samotný, úlevové polohy a pomůcky při porodu, kojení, období šestinedělí a péče o novorozence. Součástí kurzu je navíc i reálná prohlídka porodního sálu a porodnického i novorozeneckého oddělení, což je pro nastávající rodiče vždy vítaná událost. Díky prohlídce přicházejí při porodu do známého prostředí, takže odpadá strach a stres z neznáma,“ říká staniční sestra gynekologicko-porodnického oddělení Andrea Dočkalová.

Od ledna 2015 budou předporodní kurzy pořádané nemocnicí Valašské Meziříčí probíhat nově v prostorách ve Středisku volného času Domeček na Havlíčkově ulici, čímž se především zlepší komfort pro rodiče. „Bude zde k dispozici speciálně uzpůsobená místnost s příjemnými doplňky, vhodnými židlemi, míči na sezení, ale také technikou - například diaprojektorem nebo počítačem. Nastávající rodičky získají vzorky kosmetiky, budou prováděny ukázky potřeb pro maminky a jejich miminka, díky čemuž bude servis kurzu ještě komplexnější,“ dodává staniční sestra gynekologicko-porodnického oddělení, Andrea Dočkalová.

Kurz předporodní přípravy Nemocnice Valašské Meziříčí bude tvořen čtyřmi lekcemi, přičemž každá z nich trvá tři až 3,5 hodiny. Cena celého kurzu pro nastávající maminku a doprovod je dohromady 500 korun. Zájemkyně o kurzy předporodní přípravy v Nemocnici Valašské Meziříčí se mohou hlásit na telefonním čísle 725 332 322 či e-mailem naandrea.dockalova@nvm.agel.cz.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: