Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Maminky v Nemocnici Valašské Meziříčí využívají novou výkonnou odsávačku mléka

19.12.2014

Maminky v Nemocnici Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, mají k dispozici novou účinnou odsávačku mateřského mléka. Na novorozenecké oddělení byl pořízen nový přístroj, který má dvoufázový systém odsávání a věrně napodobuje sání novorozence.

Odsávačka je určená pro odsávání z jednoho nebo obou prsů současně. Ideální je v případě potřeby stimulace tvorby mléka a při vysoké četnosti odsávání. „Zvýšená stresová únava a strach o vývoj novorozence, zvláště pak předčasně narozeného, mohou způsobit u matky pomalý start produkce mateřského mléka. V prvních dnech po porodu může matka odsát jen pár kapek mléka – mleziva, což ji může zpočátku odradit.  Tyto kapky jsou pro dítě jako lék, neboť obsahují potřebné protilátky a poskytují ochranu před infekcí. Čím dříve začne matka odsávat, tím rychleji poskytne dítěti mateřské mléko, které tolik potřebuje. Zakoupení dvoufázové odsávačky určitě přispěje ke zvýšení komfortu pro naše maminky a ty budou moci počátek mateřství prožít v klidu, pohodě a s úsměvem na tváři,“ říká staniční sestra Bc. Irena Stromšíková.

Maminky si novu odsávačku velmi pochvalují, představuje spojení účinnosti a přirozeného pocitu jako při kojení. Počáteční krátké sání stimuluje spuštění ejekčního reflexu. Jakmile dojde k zahájení toku mléka, dítě přechází k pomalejšímu a hlubšímu sání pro získání maximálního množství mléka v co nejkratší době.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: