Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Patologové Nemocnice Valašské Meziříčí vyšetřují novým klinickým mikroskopem

11.2.2020

Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, nadále investuje do nového zdravotnického vybavení. Pro odbornou práci na specifických pracovištích bylo nezbytné pořídit laboratorní biologický mikroskop odpovídající kvality a s odpovídající výbavou. Oddělení patologie proto získalo nový biologický mikroskop, který splňuje nejnáročnější požadavky.

Slova patolog a patologie si většina lidí často spojuje pouze s pitvami. Převážnou část pracovní doby však tráví patologové v laboratořích, kde zkoumají vzorky tkání živých lidí a diagnostikují je. Základ patologovy práce tvoří cytologie a biopsie. Vzorky, které se v nemocnici odoperují nebo odstraní, tedy veškerá tkáň, následně putuje na vyšetření na patologii. Zdejší laborantky vytvoří laboratorní preparát a úkolem lékaře patologa je stanovit diagnózu onemocnění, k čemuž napomůže i nový mikroskop.

„Mikroskop je určen pro pozorování živých buněk nebo vzorků tkání, aby se daly získat informace o jejich fyziologii či morfologii. Typickou oblastí využití na našem pracovišti je vyšetření biologie buňky,“ říká vedoucí laborantka Mgr. Lucie Kantorová s tím, že vybraný model biologického mikroskopu CX23 byl vyvinut speciálně pro potřeby mikroskopie, což jej předurčuje zejména pro dlouhodobé a každodenní použití.

Nový zdravotnický přístroj oplývá vynikajícími vlastnostmi, zejména vysokým optickým výkonem, ergonomickou, mimořádně odolnou konstrukcí a širokou nabídkou příslušenství, kterou lékaři mohou využít v rámci zadaných kritérií a specifikaci zkoumaných vzorků či vyšetření kontroly správnosti barvení.  Přístroj byl navržen pro pozorování zvětšených obrazů preparátů při klinických aplikacích.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: