Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Rehabilitační ambulance Nemocnice Valašské Meziříčí získala nový vodní ultrazvuk

31.1.2020

Nemocnice Valašské Meziříčí, člen skupiny AGEL, pořídila na svou rehabilitační ambulanci nový vodní ultrazvuk Pulson 200. Přístroj v hodnotě 50 tisíc korun se využívá k ošetřování horních a dolních končetin.

Nové vybavení má intuitivní dotykové zařízení s ovládáním, pomocí kterého fyzioterapeut nastaví požadovanou terapii v rámci lokální léčby. „Ultrazvuková terapie využívá mechanického vlnění, bez průchodu elektrického proudu. Aplikuje se v postižené oblasti pomocí hlavice o různě velké vyzařovací ploše. Vlivem mechanického vlnění dochází k jakési mikro masáži i možnosti následného ohřevu tkání, což vede ke zlepšení metabolismu v dané oblasti, ústupu bolesti, či ke svalové relaxaci. I zde, stejně jako u elektroterapie, volíme frekvenci, intenzitu, dle požadovaného účinku,“ říká vedoucí fyzioterapeut Mgr. Rostislav Skýpala z Nemocnice Valašské Meziříčí.

Přesnost a zacílení typu terapie je taktéž velkou výhodou při léčbě pacientů. Multifrekvenční ultrazvuková hlavice umožňuje prostup dle zvolené frekvence do hluboko nebo do povrchově uložených tkání. Výhodou přístroje je, že je kompatibilní k propojení elektroterapeutického přístroje v rámci kombinované terapii.

Ultrazvuková terapie je efektivní způsob jak snížit zvýšené svalové napětí, uvolnit nepohyblivé jizvy nebo úponové bolesti způsobené chronickým přetěžováním svalů.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: