Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí nadále investuje do svého vybavení

15.1.2020

Přes čtyřiadvacet milionů korun v loňském roce investovala Nemocnice Valašské Meziříčí do moderního vybavení, zkvalitnění služeb pro pacienty a lepších podmínek k práci zdravotníků. Od roku 2004, kdy se valašskomeziříčská nemocnice stala členem skupiny AGEL, tak v oblasti investic překonala 200milionovou hranici.

Mezi loňské nejvýznamnější investice patřilo pořízení moderního výpočetního tomografu. „Nemocnice Valašské Meziříčí každoročně vynakládá nemalé částky na obnovu zdravotnické techniky a koupě nového CT přístroje je doposud historicky největší investicí do zdravotnické techniky. Pořízením nového CT se zrychlila a zkvalitnila vlastní vyšetření, tak i rozšířily diagnostické možnosti, což je velkým přínosem pro pacienty ze spádové oblasti naší nemocnice,“ popisuje více než 14milionovou investici předseda představenstva Nemocnice Valašské Meziříčí MUDr. Martin Hrabovský, MBA. Zdravotníci hodnotí nový výpočetní tomograf velmi kladně. Inovativní technologie nejenže zrychlila jednotlivá vyšetření, ale zároveň umožnila zredukovat rentgenové záření nutné k provedení vyšetření až o 70 procent.

Za posledních 16 let pak nemocnice proinvestovala přes 204 milionů korun. Tyto finanční prostředky byly použity například ke zřízení evakuačního výtahu a vybavení stravovacího provozu v celkové výši 18 milionů korun. Dalšími finančně náročnými projekty byly také výstavba heliportu, zřízení parkoviště a rekonstrukce oddělení klinické biochemie dohromady za 11 milionů korun. Značné finance pak byly vynaloženy také do zdravotnických přístrojů i pro pohodlí pacientů na pokojích.

„Nemocnice každoročně investuje nemalé finanční prostředky také ke zvýšení kvality poskytovaných služeb pro své pacienty. Tím zásadním způsobem zlepšuje podmínky jak pro pacienty, tak pro zdravotnický personál, který pacientům v rámci oddělení či ambulancí poskytuje zdravotní péči,“ říká k samotným investicím MUDr. Martin Hrabovský, MBA a doplňuje: „Konkurenceschopnost je pro nás velmi důležitým atributem, proto jsme rádi, když od samotných pacientů slyšíme pochvalné recenze jednak na úroveň poskytované zdravotní péče, tak i na vybavení nemocnice nejen zdravotnickými prostředky, ale také vybavením pokojů, jako jsou nová polohovatelná lůžka či uzamykatelné noční stolky.“ 

Nemocnice Valašské Meziříčí v letošním roce plánuje spuštění provozu pracoviště magnetické rezonance, které doplní spektrum vyšetřovacích metod, jež v tomto regionu chybí. Pořízení magnetické rezonance se stane absolutně největší investicí do zdravotnické techniky od doby provozování nemocnice skupinou AGEL. A i v letošním roce hodlá valašskomeziříčská nemocnice nadále investovat do obnovy zdravotnické techniky v souhrnné výši 9 milionů korun.

„Máme v plánu pořídit nové parní sterilizátory na centrální sterilizaci, operační stůl na COS, pacientské monitory na anestezii, pojízdný RDG přístroj či videoprocesor a gastroskop pro gastroenterologii. Všechny tyto investice tak povedou k dalšímu zvyšování kvality a bezpečí poskytovaných služeb pro pacienty,“ přiblížil letošní záměry místopředseda představenstva nemocnice Ing. Miroslav Pecháček.

Nemocnice Valašské Meziříčí je regionální zdravotnické zařízení, poskytující zdravotní péči občanům v základních medicínských oborech. Hlavními nosnými programy jsou v současnosti porodnictví a úrazová a obecná chirurgie. Dalším záměrem nemocnice bude rozšiřovat nosné programy směřované na preventivně-diagnostickou zdravotní péči, speciálně zaměřenou na seniory v souvislosti se stárnutím populace v rámci interních oborů, ale i následné zdravotní a ošetřovatelské péče.

„Cílem je i posilování preventivní a poradenské činnosti v ambulantní části nemocnice, včetně rozšiřování ambulantních subspecializací. Zde se budeme soustřeďovat na široké skupiny obyvatelstva v rámci prevence civilizačních chorob, jejichž trend je dlouhodobě narůstající, popř. i na vyhledávání rizikových pacientů,“ dodal MUDr. Martin Hrabovský, MBA.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: