Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

„Zelená“ Nemocnice Valašské Meziříčí již zlikvidovala 4,5 tuny elektroodpadu

12.12.2019

Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, je již 10 let zapojena do projektu „Zelená firma“. Tím umožňuje svým zaměstnancům zbavit se ekologickým způsobem vysloužilých drobných elektrospotřebičů a baterií, čímž rozšiřuje svoje aktivity v oblasti ochrany životního prostředí. Nemocnice tak k dnešnímu dni ekologicky zlikvidovala 4 406 kilogramů tohoto elektroodpadu.

Vysloužilé elektrospotřebiče z domácností a baterie mohou zaměstnanci nemocnice jednoduše odkládat do sběrného boxu, který je umístěn v přízemí před evakuačním schodištěm u stravovacího provozu. Projekt také umožňuje ekologickou likvidaci objemného firemního elektroodpadu, jako jsou vysloužilé tiskárny, akumulátory, CRT televizory a podobně, které taktéž nemocnice pomocí tohoto projektu likviduje. 

„Mnoho zaměstnanců napříč profesemi aktivně nosí z domu různé typologie baterií, či samotných drobných elektrospotřebičů, jako například fény, rádia, které následně odevzdávají do připraveného boxu. Po jeho naplnění odpadový referent objedná odvoz tohoto materiálu a zajistí předání specializované firmě,“ říká k nastavenému procesu hlavní sestra Mgr. Jana Pelikánová, která dodává, že systém funguje dlouhodobě velice dobře a svozy se provádí pravidelně vždy nejméně 1x kvartálně.  

Cílem projektu Zelená firma je ochrana životního prostředí zabezpečením zpětného odběru a efektivní recyklace nepotřebných elektrozařízení. Ta obsahují mnohé nebezpečné látky, jako je například rtuť, olovo, kadmium či brómované zpomalovače hoření, ale také velké množství recyklovatelných a znovu využitelných materiálů.

Iniciátorem projektu je společnost REMA Systém a.s., která zajišťuje organizaci sběru, třídění, recyklaci a nakládání s elektroodpadem v celé České republice.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: