Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Laboratoř patologie Nemocnice Valašské Meziříčí obhájila akreditaci

25.9.2019

Klinické laboratoře Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, prošly v těchto dnech pravidelnou dozorovou návštěvou Českého institutu pro akreditaci (ČIA) a obhájily tím svou prestižní akreditaci. Pacienti tak mají jistotu, že zdravotníci při poskytování služeb dodržují nejpřísnější normy týkající se bezpečí a kvality.

Klinické laboratoře Nemocnice Valašské Meziříčí zahrnují laboratoř klinické biochemie a laboratoř patologie. Pravidelná dozorová návštěva byla letos směřována na laboratoř patologie. „Auditoři ČIA přezkoumali dodržování postupů a požadavků vyplývající z akreditace. Prověřili řízenou dokumentaci, popis procesů a postupů v laboratoři a nastavení celého systému managementu kvality a neustálého zlepšování kvality,“ zhodnotila postup šetření primářka patologie MUDr. Vlasta Faltýnková.

Akreditace laboratoře znamená formální uznání odborné a organizační způsobilosti laboratoře, což je klíčem ke spolehlivosti a srovnatelnosti činnosti laboratoře. Na základě výsledku může laboratoř veřejně doložit vysokou kvalitu a odbornost své práce. „Úspěšnou obhajobou certifikace ČIA jsme naplnili podmínky, které jsou na naši laboratoř kladeny. Děkuji celému týmu oddělení patologie za úspěšný audit,“ zhodnotila získání certifikace vedoucí laborantka patologie Mgr. Lucie Kantorová s tím, že na podzim roku 2020 proběhne celková reakreditace klinických laboratoří Nemocnice Valašské Meziříčí.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: